Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

WSA/CFO: Holder fast i vækstskøn trods konkurrenters nylige opjusteringer

29/8 12:35

Den danske høreapparatkoncern WS Audiology holder fast i sine forventninger til hele året, der senest blev opjusteret tilbage i maj.

Dengang løftede også konkurrenterne GN og Demant prognoserne for hele regnskabsåret, men de har modsat WSA leveret endnu et løft af prognosen i august.

Og det skyldes en væsentlig og ganske lavpraktisk forskel på de to selskaber, lyder det fra Marianne Wiinholt, der er finansdirektør i WSA.

- Vores første kvartal var meget svagt for hele markedet, men det er en vægt, som vores konkurrenter ikke bærer på i deres regnskaber, fordi de følger kalenderåret og først starter deres regnskabsår i januar, siger Marianne Wiinholt.

Til sammenligning har WSA skævt regnskabsår, der løber fra 1. oktober og frem til 30. september.

- Det er forklaringen. Og så også, at alle konkurrenterne har lanceret store produkter, og vi har stadig noget på vej - meget snart, lyder det fra finansdirektøren.

SVAG DOLLAR PRESSER

WS Audiology sigter for året efter en vækst i den organiske omsætning på 5-8 pct., som selskabet lige nu er på vej til at levere.

I tredje kvartal af det skæve regnskabsår endte omsætningen på 612 mio. euro, hvilket svarer til en organisk omsætningsvækst på 8 pct., mens den rapporterede vækst var 4 pct.

- Forskellen skyldes en svækkelse af dollar. Vi ser en negativ valutaindvirkning, som rammer de fleste, der driver forretning i USA, siger Marianne Wiinholt, der er finansdirektør i høreapparatkoncernen.

Hun betegner USA som en meget vigtig del af forretning, der står for omkring halvdelen af selskabets omsætning, og derfor påvirker det selskabet, når dollar er svækket.

- Jeg forventer samme niveau, som vi har set i det her kvartal, men man ved aldrig med valutaer, lyder det.

Set over de første ni måneder af det skæve regnskabsår for 2022/2023 lyder både den organiske omsætningsvækst og den rapporterede vækst på 6 pct.

.\\˙ MarketWire