Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ATP har været aktive i flere danske kapitaludvidelser

29/8 13:31

Den danske pensionskæmpe ATP har i første halvår deltaget i et relativt stort antal kapitaludvidelser på det danske aktiemarked.

Det fortæller pensionskassens chef for danske aktier, Claus Wiinblad, til MarketWire efter ATP's halvårsregnskab.

Blandt de større kapitaludvidelser kan blandt andet nævnes GN's og NKT's, og derud over er den nordjyske computerkølingskoncern Asetek samt kontraktforskningsselskabet Gubra begge gået på børsen i København.

- Hvis der er en kapitaludvidelse, så går vi selvfølgelig ind og kigger på, om vi synes, at det er værd at bakke op om selskabet, siger ATP's chef for danske aktier, der fortsætter:

- Det er selvfølgelig også en vigtig del af kapitalmarkedet. At man kan bruge det til at hente ny kapital. Hvis det giver mening, så vil vi også typisk støtte op omkring de selskaber, vi har i porteføljen.

ATP har deltaget i alle de kapitaludvidelser, hvor pensionskassen havde ejerandele i forvejen.

- Der har også været nogle, hvor vi ikke har været involveret før, siger Claus Wiinblad.

CYKLISKE AKTIER PERFORMEDE UVENTET STÆRKT I FØRSTE HALVÅR

De cykliske aktier har i første halvår performet bedre end ATP's chef for danske aktier havde ventet.

- Vi havde et stærkere cyklisk marked i foråret, end vi havde regnet med i vores danske aktieportefølje, siger Claus Wiinblad.

ATP havde allerede gående ind i det nye år fokuseret på defensive aktier, men samlet set har pensionskassen ifølge aktiechefen ikke lavet store forandringer i porteføljen.


.\\˙ MarketWire