Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Økonomer om inflationen i eurozonen: Øv-tal kan betyde nyt rentehop fra ECB

31/8 11:18

Risikoen for endnu en renteforhøjelse fra Den Europæiske Centralbank, ECB, synes at være øget, efter formiddagens lettere skuffende inflationstal for eurozonen.

Forbrugerpriserne i eurozonen steg med 5,3 pct. i august, hvilket var uændret i forhold til juli og højere end økonomernes bud på 5,1 pct.

- Det er altså lidt nogle øv-tal, der har ramt finansmarkederne her til formiddag. Direktørerne i Den Europæiske Centralbank mødes den 14. september for at træffe den næste rentebeslutning i Europa.

- Vi hælder til, at ECB holder krudtet tørt og fastholder renten på 3,75 procent. Men med dagens tal in mente kan man dog bestemt ikke afvise en renteforhøjelse på 0,25 procentpoint til 4 procent. Uanset udfaldet forventer vi, at ECB er i gang med at fintune pengepolitikken, skriver Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank, i en kommentar til tallene.

Udviklingen i kerneforbrugerpriserne var på linje med økonomernes forventninger, da stigningstakten aftog til 5,3 pct. fra 5,5 pct. i juli.

Hos Arbejdernes Landsbank vurderer seniorøkonom Lisette Rosenbeck Christensen, at det er svært at spå om renten på de næste ECB-møde på baggrund af statistikken.

- Dagens tal giver et blandet billede af inflationen i eurozonen. Den samlede inflation falder ikke som ventet, men omvendt falder kerneinflationen som ventet. Det er i sig selv en positiv nyhed, at kerneinflationen falder. Det ligger dog stadig på vippen, om ECB kommer med endnu en renteforhøjelse til efteråret, konkluderer hun i et notat.

.\\˙ MarketWire