Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian ser ingen kommercielle muligheder for sin covid-19-boostervaccine

31/8 17:29

Bavarian Nordic ser ingen kommercielle muligheder for sin covid-19-boostervaccine, men vil fortsætte drøftelserne med myndighederne om, hvordan erfaringerne fra programmet bedst kan udnyttes i fremtidige pandemier.

Det skriver selskabet i en meddelelse torsdag efter børslukketid, hvor der også rapporteres yderligere resultater fra fase 3-forsøget med boostervaccinekandidaten ABNCoV2.

- Disse resultater underbygger den nuværende holdning blandt de regulatoriske myndigheder, der kræver variant-specifikke covid-vacciner, der formentlig vil skulle tilpasses årligt, ligesom influenzavacciner. ABNCoV2 kan desværre ikke tilpasses inden for den fornødne tidsramme, hvorfor vaccinen ikke længere udgør en kommerciel mulighed for Bavarian Nordic, skriver selskabet.

Administrerende direktør hos Bavarian Nordic, Paul Chaplin, udtaler, at covid-19 ikke længere længere en sundhedskrise, men at sygdommen dog fortsætter med at udvikle sig, hvorfor det vurderes "væsentligt at fortsætte innovationen inden for vaccineudvikling".

- Vi har genereret robuste data, der indtil videre viser en gunstig sikkerhedsprofil for vaccinen sammen med evnen til at fremkalde et stærkt og vedvarende immunrespons mod tidligere og mere virulente varianter, hvilket har valideret cVLP-platformen.

- Vi vil gerne takke alle vores partnere og alle dem, der har deltaget i fase 3-forsøget, samt ikke mindst Sundhedsministeriet for deres støtte i udviklingen, der har bidraget til valideringen af en ny vaccineplatform til fremtidige pandemier, siger Paul Chaplin.

ABNCoV2 er oprindeligt udviklet af danske AdaptVac på deres capsid virus like particle (cVLP)-teknologi. Bavarian Nordic har indlicenseret vaccinekandidaten og har forestået den kliniske udvikling ud over fase 1.

Fase 3-udviklingen af programmet var delvist finansieret gennem en aftale med den danske stat.

.\\˙ MarketWire