Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Novo Nordisk, Ørsted og Rockwool

1/9 06:32

BØRSEN

REGERINGEN NÆVNER NOVO 31 GANGE I NY PROGNOSE

Novo Nordisk fylder nu så meget i dansk økonomi, at medicinalkæmpen er rykket direkte ind i regeringens seneste prognose for landets økonomi. Alligevel skal vi ikke frygte en ny Nokia-fælde, hvis Novo rammes af en nedtur, vurderer økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V). (Forside, side 4-7)

PHARMACOSMOS-EJER ÅBNER FOR MILLIARDHANDEL AF MEDICINALKOMETEN

Familievirksomheden Pharmacosmos fra Holbæk stormer frem, og nu åbner hele eller dele af ejerkredsen for at sælge del af selskabet. (Side 10)

ØRSTEDS PROBLEMER ER SÆRLIGT ALVORLIGE I USA

Et tungt omkostningspres rammer flere kommende havvindprojekter. Ifølge analytikere er Ørsteds situation særligt alvorlig i USA. (Side 12)

TINGENE FLYTTER SIG OG GÅR I DEN RIGTIGE RETNING FOR AMBU

Det sker gradvist og ikke pludseligt, men vækstbilledet tegner sig lovende for Ambu, mener topchef Britt Meelby Jensen. (Side 16)

SAXO-CHEF FRYGTER GALOPPERENDE RENTEGEVINSTER UDLØSER NY ARNE-SKAT

Bankerne bør dele de milliarder, de tjener på stigende indlånsrenter med kunderne for at undgå nye bankskatter, mener Saxo-chef Kim Fournais. (Side 18)

BANKER TJENER RISIKOFRI MILLIARDER I NATIONALBANKEN

Med en høj rente i Nationalbanken kan bankerne være mindre motiverede for at sende pengene ud at arbejde, lyder det fra CBS-professor Jesper Rangvid. (Side 20)

BOLIGEJERNES BIDRAGSHOP HAR FORGYLDT NYKREDIT

I de ti år der er gået, siden Michael Rasmussen blev topchef i Nykredit, har højere bidragssatser været med til at øge indtjeningen markant. (Side 22)

ROCKWOOL OPJUSTERER I ET HÅRDT PRESSET MARKED

Rockwool klarer sig igennem afmatningen i byggeriet med stigende lønsomhed, og har ikke kundeflugt som konsekvens af upopulær tilstedeværelse i Rusland. (Side 24)

NETS I KÆMPE GEBYRHOP: KUNDER FÅR FORDOBLET PRISEN

Stigende omkostninger fra Mastercard og Visa får Nets til at sætte priserne i vejret for modtagelse af disse internationale kort. (Side 26)

PRISERNE STIGER MERE END VENTET I EUROPA

ECB er fanget i et dilemma frem mod næste rentemøde i september. Inflationstal kan pege i retning af renteløft. (Side 28)

STYRKEFORHOLD MELLEM AKTIER OG OBLIGATIONER KNÆKKET

Udbyttejægere kan finde højere afkast i obligationer end på aktiemarkedet – det baner vej for et ryk væk fra aktier. (Side 32)

BERLINGSKE BUSINESS

ROCKWOOL-TOPCHEF VIL BLIVE I RUSLAND "FOR EVIGT"

På trods af massiv kritik vil Rockwool fortsætte forretningerne i Rusland. For de topmoderne stenuldsfabrikker i Rusland og den teknologi, som Rockwool har arbejdet på i årtier, vil være ”for stor en gave at forære væk” til Rusland, mener topchef Jens Birgersson. (Forside, side 10-11)

POLITISK PRES PÅ BANKERNE

DF-formand Morten Messerschmidt har holdt vågent øje med, hvornår danskernes indlånsrente ville følge med renten på udlånet. Men intet er sket. Nu vil han have erhvervsministeren til at undersøge sagen. (Side 3)

NOVO GÅR TIL MODANGREB PÅ BIDENS PRISANKLAGE

Den amerikanske præsident Joe Biden har flere gange langet ud efter medicinalgiganter og deres høje priser på insulin, herunder danske Novo Nordisk. Nu reagerer Novo Nordisk på kritikken. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DI: DANSK ØKONOMI ER I STIGENDE GRAD AFHÆNGIG AF FÅ VIRKSOMHEDER

En håndfuld virksomheder som Novo Nordisk, Grundfos, Danfoss og Lego står for en stadig større del af værditilvæksten i dansk økonomi. Skulle nogle af disse virksomheder flytte eller komme i vanskeligheder, kan det få store konsekvenser for dansk økonomi, vurderer DI. (Forside, side 6-7)

LEDIGHEDEN LIGGER UÆNDRET PÅ 2,5 PCT.

Selv om det er 10. måned i træk med stigende ledighed, så er Danmark stadig langt under tiden fra før corona. (Side 2)

SAS TOPPER LISTEN OVER EUROPÆISKE FLYSELSKABERS UDLEDNING AF CO2

På et helt centralt klimanøgletal indtager skandinaviske SAS en knap så flatterende førsteplads blandt otte af de største europæiske flyselskaber. (Side 2)

MATAS INDTAGER NORDISK FØRERROLLE

Danske Matas Group vokser til 500 butikker i Norden, og omsætningen får også et stort løft. (Side 4)

ARLA STÅR FAST, MENS RIVALERNE GÅR BAGLÆNS

Trods store prisfald på verdensmarkedet formår Arla at fastholde en stabil indtjening og mælkeafregning. Det gør selskabets største konkurrent ikke. (Side 8)

ROCKWOOL HAR INGEN SMERTEGRÆNSE I RUSLAND

Trods svindende salg og omfattende kritik ser Rockwool, ingen nedre tærskel for, hvornår det ikke længere kan svare sig at være i Rusland. (Side 8-9)

ØRSTED-KRISE KOSTER DANMARK MILLIARDER

Energikæmpen Ørsted fik onsdag en blodtud af de større, da aktien havde en historisk dårlig dag og faldt med 25 pct. Den helt store taber blev dermed den danske stat, som ejer lige over 50 pct. af aktierne i Ørsted. (Side 9)

JPMORGAN CHASE VIL GAFLE DANSKE KUNDER

Storbanken JPMorgan Chase øger bemandingen kraftigt i Norden, herunder København. Målet er at få bedre fat i de nordiske virksomheder – også de mellemstore. På længere sigt følger almindelige privatkunder måske efter. (Side 12-13)

KINAS KRISERAMTE BOLIGSEKTOR FÅR EN REDNINGSPLANKE

De kinesiske myndigheder forsøger i al hast at afstive landets ejendomssektor, der vakler under gigantisk gæld. (Side 17)

.\\˙ MarketWire