Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens danske avisuddrag med Novo, Mærsk og Naviair

4/9 06:58

BØRSEN

NOVO NORDISK ER NU EUROPAS MEST VÆRDIFULDE SELSKAB

Novo Nordisk er nu Europas mest værdifulde børsselskab målt på markedsværdi. Det sker, efter at Novo Nordisk-aktien i fredagens handel med et kurshop på 2,1 pct. når en børsværdi på 2934 mia. kr. Dermed overgår den danske medicinalgigant det franske luksusvarekonglomerat LMVH som Europas største. Den eneste bekymring synes at være, om selskabet kan følge med den massive efterspørgsel. (forside, side 4)

ANTALLET AF SYDEUROPÆERE I DANSKE JOB ER FEMDOBLET PÅ 12 ÅR

Antallet af sydeuropæere med arbejde i Danmark er steget med over 15.000 fra 2011, det er mere end en femdobling. Problemer med at hente arbejdskraft fra Sydeuropa har før været så udtalt, at den tidligere socialdemokratiske étpartiregering satte gang i et arbejde med at oprette arbejdsformidlinger i udvalgte lande i Sydeuropa. Nu viser nye tal, at der måske slet ikke bliver brug for de danske arbejdsformidlinger i Sydeuropa. (forside, side 6-7)

MERE END HUNDREDE SKIBE LIGGER I KØ I PANAMAKANALEN

119 container- og tankskibe lå søndag morgen stille ud for Panamas kyst. Tørke har sænket vandstanden i Panamakanalen og ført til lange forsinkelser og stramme restriktioner i et knudepunkt for en af verdens vigtigste handelsruter. Mærsk afviser, at det har konsekvenser, at rederiet nu tvinges til at sejle med en femtedel mindre fragt. (forside, side 12-14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

VIRKSOMHEDER TRODSER KRISEFORTÆLLINGER MED SOLID FREMGANG

Ny overraskende regnskabsanalyse viser, at størstedelen af landets små og mellemstore virksomheder har oplevet økonomisk fremgang gennem kriseårene. Det brede, danske erhvervsliv trodser altså de seneste års krisefortælling med en fremgang, der overgår niveauet før pandemien og inflationen. (side 22-23)

IT-UDDANNELSER AFVISER ANSØGERE, MENS VIRKSOMHEDER RÅBER PÅ IT-TALENTER

It-branchen oplever en mangel på kvalificerede it-folk, et problem ikke kun for branchen, men for hele erhvervslivet. Imens må efterspurgte it-uddannelser sige nej til at optage flere studerende på grund af en politisk omfordeling. (side 24-25)

BERLINGSKE BUSINESS

KINESISK EJENDOMSBARON KÆMPER FOR AT REDDE TRUET IMPERIUM

For bare to år siden var Yang Huiyan den rigeste kvinde i både Kina og hele Asien takket være en rasende byggesektor. Nu er over 80 procent af formuen forsvundet i den kinesiske ejendomskrise, og Yang Huiyan forsøger at redde byggegiganten Country Garden, som hendes far skabte fra bunden, fra en omfattende gældskrise. (side 2)

MANGLEN PÅ FLYVELEDERE FORTSÆTTER TRODS REKORDMANGE ANSØGERE

I kølvandet på strejken blandt flyvelederne i foråret er der kommet rekordmange ansøgninger til flyvelederuddannelsen. Det kommer dog ikke til at løse manglen på flyveledere. For selvom Naviair, der normalt modtager omkring 300 ansøger, i år har fået over 500, optager de kun 10-15 på flyvelederuddannelsen, og dermed kommer de rekordmange ansøgere ikke til at løse den massive mangel på flyveledere. (forside, side 4-6)

POLITIET EFTERFORSKER 22 SAGER OM BRUD PÅ SANKTIONER MOD RUSLAND

Både Bagmandspolitiet og Erhvervsstyrelsen efterforsker en række danske virksomheder for potentielle brud på sanktionerne. Ifølge flere eksperter kan det dog blive vanskeligt for myndighederne at optrevle sagerne, da Rusland har fundet metoder for at omgå Vestens sanktioner. (forside, side 8)

.\\˙ MarketWire