Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea løfter kursmål for Zealand Pharma: Ser muligheder i hastigt voksende fedmemarked

4/9 09:42

Zealand Pharma er en lovende kandidat til at tage en bid af det hastigt voksende marked for vægttabsmedicin, mener Nordea, der løfter sit kursmål for biotekaktien og gentager anbefalingen "køb".

Det fremgår af et notat fra banken.

Nordea vurderer, at det globale marked for vægttabsmedicin vil vokse til 130 mia. dollar årligt i løbet af de kommende ti til 15 år.

Og selv om Novo Nordisk og amerikanske Eli Lilly formentlig vil fastholde deres markedsledende positioner, så er der plads til flere i det marked, mener Nordea, der også anser Zealand som et godt bud.

På fedmeområdet har Zealand et samarbejde med tyske Boehringer Ingelheim om lægemiddelkandidaten Survodutid, der så småt nærmer sig markedet. Boehringer ventes at indlede de afsluttende fase 3-studier i løbet af fjerde kvartal i år.

Dertil kommer, at Zealand i eget regi er i færd med at udvikle amylin-analogen, ZP8396, til behandling af overvægt. Her ventes fase 1b-data i løbet af første halvår 2024.

- Vi estimerer et topsalg på op til 2 mia. dollar for ZP8396 med en en risikojustering på 15 pct., skriver Nordea.

Banken løfter sit kursmål for Zealand med knap 30 pct., så det nu lyder på 355 kr. mod tidligere 275 kr.

.\\˙ MarketWire