Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gubra ansøger om studie med fedmemiddel i Storbritannien

6/9 10:24

Gubra har ansøgt om tilladelse til at indlede et klinisk studie med et fedmemiddel til den britiske lægemiddelstyrelse, Medicines and Healthcare products Regulatory Agency.

Det er første gang, at et af Gubras egenudviklede produkter skal indgå i et studie, oplyser selskabet i en meddelelsen til fondsbørsen.

- Vores GUC17 amylin-analog er en potent og langtidsvirkende amylin-receptior designet til ugentlige doser, siger Niels Vrang, der er forskningsdirektør i Gubra, i meddelelsen.

Målet er videre at finde en partner enten under studiet eller i et tidligt stadie af de kliniske studier, fortsætter han.

Med studiet vil fedmemiddelkandidaten GUC17 blive afprøvet på mennesker. I første omgang skal studiet demonstrere sikkerheden, måle lægemiddelkandidatens farmakokinetiske profil - hvordan midlet optages og fordeles i kroppen - og ikke mindst påvirkning på energibehovet og stofskiftet.

- Deltagerne i studiet vil være sunde mænd med overvægt/svær overvægt, skriver Gubra.

Studiet ventes godkendt senere i 2023 og første forsøg i mennesker er forventet ved udgangen af 2023.

.\\˙ MarketWire