Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk taber stor skattesag i Højesteret

6/9 13:22

Mærsk og Total står til en kæmpe skatteforhøjelse efter at have tabt en historisk stor sag i Højesteret, der dermed går imod den tidligere afgørelse i landsretten.

Det skriver Shippingwatch, efter at Mærsk onsdag har tabt en sag i Højesteret om en periode på tre år - 2006 til og med 2008, hvor der gøres krav om en forhøjelse af indkomsten i Mærsk Olie og Gas med cirka 1,3 mia. kr.

Samlet set kan Mærsk og den nuværende ejer franske Totalenergies stå over for en forhøjelse af den skattepligtige indkomst med over 10 mia. kr. for hele perioden fra 2006 til og med 2016.

Det kan ifølge kilder til Shippingwatch samlet set komme til at koste de to selskaber en ekstra selskabsskat på godt 2 mia. kr., skriver mediet.

Den omdiskuterede forhøjelse af indkomsten på over 10 mia. kr. er betalinger, som Mærsks tidligere olieselskab burde have modtaget fra de to ”stærkt overskudsgivende” datterselskaber Maersk Oil Qatar og Mærsk Olie Algeriet gennem 11 år, mente Skat, ifølge Shippingwatch.

Dermed har Mærsk ifølge Skat overtrådt ligningslovens regler om transferpricing, der dækker over, hvordan varer og tjenester værdiansættes, når et selskab handler med sig selv.

.\\˙ MarketWire