Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytiker: Ekstraskat til Mærsk er et beskedent beløb

6/9 13:58

Mærsk står til en gedigen skatteforhøjelse, efter at efter rederiet sammen med Total har tabt en historisk stor sag i Højesteret.

Det betyder, at den skattepligtige indkomst i Mærsk Olie og Gas i perioden 2006-08 forhøjes med cirka 1,3 mia. kr.

Det kan lyde som meget, men i det store billede er det en dråbe i havet for Mærsk, vurderer Mikkel Emil Jensen, der er senioranalytiker i Sydbank.

- Det er mere af juridisk interesse, end det er noget for investorerne. De skal betale skat af 1,3 mia. kr., og det er et relativt beskedent beløb i forhold til, at Mærsk gennem de sidste par år har tjent over 300 mia. kr. på bundlinjen. Så det er ikke noget, der skubber til noget.

Aktien rykker sig da heller ikke synderligt. Onsdag eftermiddag ligger B-aktien i toppen af C25-indekset med en stigning på 1,5 pct. i 12.662,50. Det er stort set samme niveau, som da dommen blev afsagt omkring middagstid.

Der kan dog komme lidt oven i skatteregningen. Samlet set kan Mærsk og den nuværende ejer franske Totalenergies stå over for en forhøjelse af den skattepligtige indkomst med over 10 mia. kr. for hele perioden fra 2006 til og med 2016.

Det kan ifølge kilder til Shippingwatch samlet set komme til at koste de to selskaber en ekstra selskabsskat på godt 2 mia. kr., skriver mediet.

.\\˙ MarketWire