Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk undgår udfordringer i Panamakanalen

6/9 14:54

Forsinkelser i Panamakanalen kommer på et kritisk tidspunkt for verdenshandlen, hvor de globale forsyningskæder stadig er ved at komme sig. Det skriver Jyske Bank i en kommentar.

Mærsk afviser dog i første omgang, at køen i kanalen kommer til at påvirke selskabets forretning.

- Det skyldes blandt andet, at containerskibene prioriteres i kanalen, da de sejler på faste ruter og derfor har bestilt sejladser gennem kanalen i god tid, skriver Jyske Bank.

Vejrfænomenet El Niño har medført tørke og en lavere vandstand i kanalen. Det betyder, at det i øjeblikket tager mellem otte og ti dage at passere Panamakanalen. I samme periode sidste år lå ventetiden i gennemsnit på tre dage.

Panamas kanalmyndighed oplyser dog, at køtrafikken er ved at normalisere sig. På en uge er antallet af skibe, der ligger i kø faldet med en femtedel til 108 skibe. Det skriver Shippingwatch.

Mærsks ledelse fortalte allerede ved selskabets regnskab for andet kvartal, at Mærsk havde taget sine forholdsregler i forhold til El Niños mulige påvirkning i Panama.

- Hvis vi tager de langsigtede briller på, så er vi ikke i tvivl om, at Maersk er blandt de absolut bedste i containershipping-industrien, og at de står stærkt rustet til fremtiden, skriver Jyske Bank i kommentaren.

.\\˙ MarketWire