Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Federal Reserves Collins er tålmodig, men udelukker ikke nye renteløft

7/9 06:35

Susan Collins, som er chef for Federal Reserves afdeling i Boston, opfordrer til tålmodighed, men advarer samtidig om, at centralbanken kan blive tvunget til at stramme yderligere på pengepolitikken.

- Denne fase af den pengepolitiske cyklus kræver tålmodighed og holistisk datavurdering, mens vi holder kursen, sagde Susan Collins onsdag ifølge Bloomberg News.

- Og selv om vi måske er tættere på, eller ligefrem ved, toppen i de pengepolitiske renter, kan yderligere stramninger muligvis blive nødvendige, afhængigt af de indkommende data.

Susan Collins har i 2023 ikke stemmeret i Federal Reserves renteudvalg, men hendes kommentarer antyder, at hun ville støtte en pause i renteløftene på rentemødet om to ugers tid.

Handelen med rentefutures peger onsdag også på en mere høgeagtig centralbank i USA, da der nu indregnes omtrent 55 pct. sandsynlighed for et renteløft igen til november, mens sandsynligheden vr på omkring 45 pct. tirsdag.

For september er sandsynligheden for et renteløft ganske lille i mindre end 10 pct.

Onsdagens øgede bekymring for en renteforhøjelse til november skyldes, at ISM Services-indekset, som måler indkøbschefernes syn på aktiviteten i serviceindustrien, i august steg til sit højeste i seks måneder til 54,5, mens et mindre fald til 52,5 var ventet.

- ISM Services understreger modstandsdygtigheden i den største del af økonomien, siger Quincy Krosby, global strateg hos LPL Financial, til Bloomberg News.

- Uheldigvis bevægede komponenten for betalte priser sig i den forkerte retning, ligesom der var højere betalte priser i fremstillingssektoren, da den steg lidt. Det er helt sikkert ikke godt nyt for for en data-afhængig Federal Reserve.

Den amerikanske centralbank har siden marts 2022 hævet sin rente fra omtrent nul til senest 5,25-5,50 pct., men i juni indikerede grafikken med bankchefernes individuelle bud på renten ved udgangen af året også en median i 5,625 pct., hvilket altså svarer til et renteløft mere på 0,25 pct.point.

.\\˙ MarketWire