Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens aviser med Bavarian, ISS og Ørsted

8/9 06:32

BØRSEN

STATEN OG BAVARIAN FORHANDLER OM SKROTTET COVID-VACCINE

Uden kommerciel fremtid vil Bavarian Nordic ikke sende ansøgning om godkendelse af vaccinen, men kontrakten forpligter. (Forside, side 10)

WOBA SPRÆNGER STATISTIKKERNE OG REJSER 22 MIO. KR.

Næsten ingen dansk venturekapital går til startupvirksomheder med kvindelige stiftere. Men en kapitalindsprøjtning i tech-platformen Woba med topchef Malene Madsen i front bryder med den ellers iøjnefaldende statistik. Det er Danmarks Eksport- og Investeringsfond og Preseed Ventures, der skyder 22 mio. kr. i selskabet. (Side 12)

ØKONOMER PRØVER IGEN AT FORUDSIGE RENTEN

Hvis europæisk økonomi bremser op, og arbejdsløshedskøen vokser, så kan det udløse et rentedyk. Bankerne spår, at ECB og dermed også Nationalbanken, vil sænke renten i 2024. (Side 14)

KINAS EKSPORT FALDER FOR FJERDE MÅNED I TRÆK

Kina slås ikke kun med uro i landets ejendomssektor, landet har også store problemer med eksporten, som oplever store fald i disse måneder. (Side 18)

KINAS VÆKSTDRØM SKUDT NED AF VOKSENDE GÆLD

Kineserne har optaget så meget boliggæld, at den overgår boliggælden i USA inden finanskrisen. Det rammer privatforbruget. (Side 20)

FORSIKRINGSSELSKABER FÅR HUG I NY UNDERSØGELSE

Forsikringsselskaber formår ikke at udvikle sig, konkluderer ny undersøgelse, men selskaberne afviser kritik. (Side 26)

BERLINGSKE BUSINESS

VARMEPUMPEFIRMAER ER PRESSET I BUND AF FORSINKEDE TILSKUD

Salget af varmepumper er gået i stå, efter at boligejere i flere måneder har ventet forgæves på et tilskud fra regeringen. Tilskud til varmepumper, har været undervejs siden efteråret 2022, men har endnu ikke resulteret i noget. (Forside, side 10-11)

OVER HALVDELEN AF DANSK ERHVERVS MEDLEMMER BELASTES AF UBRUGELIGE ANSØGNINGER

En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at over 50 pct. af medlemsvirksomhederne oplever uinteresserede ansøgere blandt ledige. Danske a-kasser ser ikke problemet. (Side 4-5)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

GRØN KRISESTAB: MYNDIGHEDER ER ENDT SOM STOPKLODS FOR NYE ENERGIPROJEKTER

Selv efter 2000 dage er det endnu ikke lykkedes Miljøministeriet at lave en ny vejledning til, hvordan man i praksis skal få godkendt nye grønne energiprojekter i Danmark. Kritikken rejses af regeringens udvalgte energikrisestab, Nekst. (Forside, side 6-7)

ISS’ NYE TOPCHEF SÆTTER SIT EGET HOLD

Den nye topchef for ISS, Kasper Fangel, sætter nu sit præg på ledelseslaget i koncernen. Ledelsesgruppen bliver reduceret fra 13 til ni medlemmer. (Side 2)

ØRSTED BRUGER NY METODE TIL AT LØSE FREMTIDENS PROBLEMER

For at smage på de nyeste teknologier lokker flere af landets store virksomheder startups fra hele verden med attraktive pilotprogrammer. Ørsteds afdeling for ventures og åben innovation mener, at der er meget at hente for begge parter, når startups og større virksomheder samarbejder. (Side 10)

.\\˙ MarketWire