Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Japan: Økonomisk vækst skuffer i endelig opgørelse for andet kvartal

8/9 06:34

Verdens tredjestørste økonomi - den japanske - udviklede sig ikke helt så positivt som først antaget i andet kvartal. Men tidligere tiders misvækst er fortsat lagt på hylden og økonomien vokser i et for Japan længe uset tempo.

Det fremgår af de endelige data fra det japanske kabinetskontor i Tokyo fredag.

Bruttonationalproduktet, BNP, steg 4,8 pct. i sæsonkorrigerede og annualiserede tal i årets andet kvartal mod en vækst på 6,0 pct. i den foreløbige opgørelse.

Der var vente en nedrevidering af vækstdataene, men dog kun til 5,6 pct.

I forhold til første kvartal var BNP-væksten i andet kvartal på 1,2 pct. mod de hidtidige 1,5 pct. og de ventede 1,4 pct.

Privatforbruget, der er den største enkeltfaktor i vækstbilledet, faldt 0,6 pct. og ikke som først antaget 0,5 pct., mens investeringerne droppede 1,0 pct. mod et uændret niveau i den foreløbige offentliggørelse.

Analytikerne havde venter fald på henholdsvis 0,5 pct. og 0,7 pct.

Inflationen målt på deflatoren på årsbasis landede på 3,5 pct., hvilket var en anelse mere end end forudset af økonomerne, der estimerede en prisstigning på 3,4 pct., der også var niveauet i den først fremlagte BNP-rapport.

/ritzau/FINANS