Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Øgede geopolitiske spændinger giver kursfald for fjerde dag i træk

8/9 06:41

De asiatiske aktier falder for fjerde dag i træk fredag, hvor teknologiaktierne får knubs på grund af de accelererende spændinger mellem Kina og USA, efter at de kinesiske myndigheder har luftet et forbud mod offentligt ansattes brug af iPhones.

Omkring 200 mia. dollar blev skåret af Apples markedsværdi over de seneste to dage på grund af de kinesiske begrænsning på iPhone-brug, og fredag tynger frygten for protektionisme på de asiatiske chipleverandørers aktier.

- Kinas delvise forbud mod Apple-produkter sætter handelskrig og dekobling mellem USA og Kina tilbage på dagsordenen. Forbuddet er snævert i omfang, men det illustrerede de to-vejs omkostninger og risici, der er ved en dekobling, siger analytiker Kyle Rodda fra Capital.com i Melbourne ifølge Reuters.

Blandt andet aktierne i Taiwans TSMC, der er en af de store leverandører til Apple, faldt over 1 pct. fra åbningen af børsen i Taipei. Børsens overordnede indeks, Taix-indekset, falder 0,2 pct.

Også aktierne i Sydkoreas SK Hynix, hvis chips er fundet i kinesiske Huawei Technologies' ny telefon, droppede 4,5 pct. fra morgenstunden, og er med til at trække Kospi-indekset i Seoul ned med 0,6 pct.

Frygten for en eskalering af tech-spændingerne mellem USA og Kina rammer også ned i Tokyobørsen, hvor chipproducenten Murata Manufacturing taber 0,8 pct. og tech-leverandøren Ibiden dropper 1,8 pct., mens Tokyo Electron, der producerer avanceret udstyr til chipproduktion falder 3,7 pct.

Hovedindeksene i Tokyo, Nikkei 225-indekset og Topix-indekset, falder henholdsvis 1,3 pct. og 1,0 pct.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,2 pct., og står til at lukke ugen med et samlet drop på 1,4 pct.

I Kina er der dyk i Shanghai Composite på 0,4 pct. og i CSI 300 på 0,8 pct.

Børsen i Hongkong er lukket på grund af endnu en tyfons hærgen i området.

De amerikanske aktiefutures indikerer små positive udsving under 0,1 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks, når markedet i New York åbner senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-1,3
Topix-1,0
Hongkongs Hang SengLukket
China Shanghai Composite-0,4
China CSI 300
-0,8
Taiwan Taiex-0,2
Sydkoreas Kospi-0,6
Indiens BSE Sensex+0,3
Singapores STI-0,4
Sydney ASX 200-0,4

.\\˙ MarketWire