Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pludseligt stemningsskifte på børsen: Vigtigt europæisk indeks dykker

8/9 12:01

Nervøsitet om teknologiaktierne og frygt for en handelskrig mellem Kina og USA har skabt uro på aktiemarkederne i denne uge, og medvirker til et pludseligt stemningsskifte fredag formiddag på de europæiske børser, hvor børserne er blevet farvet røde.

Nedturen satte ind kort efter klokken 10, hvor det toneangivende europæiske Stoxx 50-indeks i løbet af en time pludselig faldt fra niveau 4235 til 4186 svarende til et fald på 0,8 pct. fra torsdag.

Nedturen er ifølge Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank, udløst af computerhandel og af teknisk karakter, men har også rod i reelle nyheder.

- Vi så, at da Euro Stoxx 50 brød under 200 dages gennemsnit, så gik der salg i den. Så det er teknisk drevet, men det kommer jo ikke af ingenting. Der er altid fundamentale ting, der driver det, siger Lars Skovgaard Andersen til MarketWire.

Kilden til uroen var ifølge seniorstrategen forlydender midt på ugen om, at Kina er på vej med et forbud mod, at regeringsansatte benytter Apples iPhone og andre udenlandske smartphones i forbindelse med arbejdet.

Meldingen har sat Apple under pres, og aktien er onsdag og torsdag faldet med henholdsvis 3,6 pct. til 2,9 pct.

Desuden er investordarlingen Nvidia dykket sammenlagt næsten 5 pct. onsdag og torsdag og siver igen en smule i formarkedet.

Årsagen er frygt for, at techkrigen mellem Kina og USA kan tage til i omfang.

- Så det er spændende hvordan, vi kommer igennem dagen i dag.

- Vi ser et svækket momentum, og man skal ikke underkende, at når meget store selskaber som Apple, der jo nærmest anses for at være en defensiv aktie, begynder at blive lidt bløde i det, så er det noget, der rammer markedsstemningen helt generelt, siger Lars Skovgaard Andersen.


.\\˙ MarketWire