Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Intel i bedste stime i over 18 år efter kinesisk indgreb mod Apple

8/9 16:35

Intel har fredag indledt sin tiende handelsdag i plus, og det har bragt aktien i den amerikanske chipproducent i den bedste stime siden 2005.

Det skriver Bloomberg News.

Aktien understøttes af kommentarer fra selskabets topchef samt geopolitisk pres, der særligt har tynget branchefællen Apple.

Den kinesiske regering har nemlig strammet skruen over for Apple, hvis mobiltelefoner ifølge Wall Street Journal ikke længere må anvendes af kinesiske regeringsansatte.

Intels administrerende direktør, Pat Gelsinger, har for nylig løftet en del af sløret for udviklingen i tredje kvartal, der efter topchefens udsagn skulle leve op til forventningerne i markedet.

Eskalerer Kinas opgør mod amerikanske selskaber, kan det yderligere komme Intel til gavn, vurderer Jordan Klein, der er specialist i techsektoren hos Mizuno Securities, ifølge Bloomberg News.

Han peger på, at det at "eje den største halvlederfabrik i USA kan blive yderligere værdifuldt" for Intel, skule konflikten mellem de to verdensøkonomier tilspidse yderligere.

Fredag har Intel indledt sin tiende handelsdag i plus med en stigning på 0,6 pct. til 38,40 dollar. Siden opturen blev indledt, er aktien steget over 19 pct.

.\\˙ MarketWire