Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens danske avisuddrag med Rekom, Hisense og fødevarepriser

11/9 07:01

BØRSEN

NATTELIVSGIGANT VIL AF MED DYRE KONTANTER

Rekom, Nordeuropas største bar- og diskotekskoncern, opfordrer til valgfrihed til at afgøre, om man som erhvervsdrivende vil tage imod kontanter eller ej. Opfordringen kommer på baggrund af, at koncernen oplever, at færre kunder bruger kontanter, samtidig med at håndteringen af kontanter er blevet dyrere henover de seneste år. (Side 8)

BOOST I MILITÆRSOFTWARE: IT-HUS SØGER 200 MEDARBEJDERE

De mange forandringer i verden med russisk invasion i Ukraine og militærkup i Afrika kan mærkes på interessen for Danmarks største privatejede softwarevirksomhed, Systematics militære software. Derfor efterlyser selskabet nu 200 nye medarbejdere oven i de 1100, selskabet beskæftiger i forvejen. (Side 4)

VITAL FAKTOR FOR AKTIER STIGER: KAN BANE VEJEN FOR NYE KURSSTIGNINGER

Forventningerne til de amerikanske børsselskabers indtjening i 2024 skrues i vejret og overskygger frygten for en kommende recession. Flere aktieanalytikere, der dækker de amerikanske S&P 500-selskaber, forventer en indtjeningsvækst på 12 pct. fra de amerikanske børsgiganter i 2024. (Forside, side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KONKURRENTER LANGER UD EFTER KAMMERADVOKATEN: "FIRMAET HAR VOKSET SIG ALT FOR STORT"

Advokatfirmaet Poul Schmith, der også er kendt som Kammeradvokaten, påtager sig de fleste advokatopgaver for staten, idet firmaet ikke er omfattet af udbudspligten. Flere advokathuse mener nu, at selskabet er blevet så stort, at dets aftale med staten giver unfair konkurrencefordele på det private marked. (Side 22-23)

GLOBALE FØDEVAREPRISER FALDER IGEN

Prisen på korn, kød, mælk og andre landbrugsråvarer fortsætter med at falde på de globale råvarebørser og ligger nu på det laveste niveau siden marts 2021. I Arbejdernes Landsbank forventes det, at de danske forbrugere snart kan nyde godt af billigere priser, når de handler ind. (Side 24)

STUDIELÅN KAN UDLØSE AMERIKANSK NEDTUR

Om mindre end en måned skal amerikanerne til at betale af på deres studielån igen. Efter tre års pause kan det ifølge aktiestrateger blive en katalysator for en nedtur i både økonomien og aktiemarkedet. Det skyldes, at afbetalingerne kan føre til et fald i forbruget. (Side 25)

BERLINGSKE BUSINESS

STÆRK DANSK KRONE RAMMER INDUSTRIEN - NEDTUR MANGE STEDER

Økonomisk afmatning i vores eksportmarkeder og en stærk dansk krone påvirker væksten hos danske virksomheder. Den effektive kronekurs er for tiden den højeste siden finanskrisen, og det kan ses på industriens produktion, der over det seneste år er steget med ni pct., men det dækker kun over fremgang inden for medicinalindustrien og elektronik. (Side 4)

TV-GIGANT KASTER SIG UD I DANSK FLADSKÆRMSKAMP

Den kinesiske elektronikgigant Hisense lancerer nu sit indtog på det danske marked og går efter at ligge blandt de tre bedstsælgende fladskærmsmærker i Danmark inden 2026. Hisense har på verdensplan 13,7 pct. af det samlede fladskærmsmarked efter sydkoreanske Samsung. (Side 10)

.\\˙ MarketWire