Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Inflationstal onsdag kan dæmpe frygten for flere renteforhøjelser i USA

11/9 10:09

Et af ugens absolut vigtigste nøgletal er en opgørelse onsdag af udviklingen i de amerikanske forbrugerpriser i august. Det kan få stor betydning for, hvad den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kommer til at melde ud på de kommende rentemøder.

Det første løber af stablen den 20. september, og her indregner rentemarkederne ifølge Jyske Bank i øjeblikket, at Federal Reserve fastholder renten, mens der samtidig indprises en sandsynlighed på 43 pct. for en renteforhøjelse frem til og med november-mødet.

- Vi vurderer, at der skal meget til for at påvirke forventningerne til rentemødet i næste uge, men hvis forbrugerpriserne stiger mere end ventet, kan det løfte forventningerne til renteforhøjelser i november og på de efterfølgende møder, skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en kommentar.

Investorerne vil særligt fokusere på de underliggende forbrugerpriser, der i de to foregående måneder kun steg knap 0,2 pct. på månedsbasis.

- De prisstigninger matcher Feds inflationsmålsætning, og en så afdæmpet stigning vil givetvis give lidt medvind til forhåbningerne om en blød landing i USA. Stigende benzinpriser ventes at løfte de samlede forbrugerpriser, men hvis fremgangen ikke er for kraftig, tror vi ikke, at det ødelægger investorernes humør, skriver Kim Fæster.

Af samme grund ventes den samlede inflation ifølge estimater fra Bloomberg News at vise en stigning i inflationen i august til 3,6 pct. på årsbasis fra 3,2 pct. fra måneden før. På månedsbasis ses en stigningstakt i forbrugerpriserne på 0,6 pct. mod stigningen måneden før på 0,2 pct.

- I den underliggende inflation er der især fokus på huslejerne, der er hovedårsagen til den høje kerneinflation i USA. Bidraget fra huslejerne vil aftage i løbet af andet halvår og ind i 2024, og det vil svække kerneinflationen, skriver Kim Fæster.

- Varepriserne eksklusive energi og fødevarer ventes også at dæmpe de underliggende forbrugerpriser i august. Forsyningskrisen er løst, virksomhedernes lagre er stadig for store, priserne på brugte biler står stadig til at aftage yderligere og faldet i eksportpriserne fra Kina og en stærkere dollar trykker også på varepriserne, tilføjer han.

.\\˙ MarketWire