Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Tokyo løber fra de øvrige asiatiske markeder

12/9 06:38

De asiatiske aktier ligger stærkt blandet tirsdag, hvor de japanske teknologiaktier holder Tokyo-børsen i et skær af grønt, mens mange andre markeder handles sidelæns op til onsdagens amerikanske inflationsdata.

- Investorerne positionerer sig forud for det amerikanske forbrugerprisindeks, der offentliggørelse onsdag og forbrugertillidsundersøgelsen på fredag, siger Stephen Innes fra SPI Asset Management ifølge AFP.

Begge statistiske udgivelser kan give fingerpeg om den amerikanske centralbanks pengepolitiske beslutninger på det kommende monetære møde i næste uge.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan er så godt som uændret, mens de amerikanske aktiefutures indikerer kursfald på omkring 0,1 pct. i de tre store amerikanske aktieindeks, når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo læner investorerne sig op ad mandagens stigninger i teknologiaktierne på Wall Street.

Sony stiger 0,6 pct., og Panasonic får lagt 1,7 pct. oven i kursen.

Der er også interesse for Softbank Group efter meldinger om en fem gange overtegning af aktierne i chipdesignerens Arms børsnotering. Arm er et af Softbanks succesfulde porteføljeselskaber.

Nikkei 225-indekset stiger 0,9 pct., og Topix-indekset øger 0,6 pct.

De kinesiske investorer gør ikke meget væsen af sig trods positive nyheder fra Kinas største private ejendomsudvikler, Country Garden, der har fået godkendt en forlængelse af tilbagebetalingerne for seks onshore-obligationsserier af kreditorerne.

Shanghai Composite ligger med en marginal stigning under 0,1 pct., og CSI 300 øge 0,1 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks er marginalt negativt.

På de øvrige markeder er der en gevinst i Taiex-indekset i Taipei på 0,8 pct., mens Kospi-indekset i Seoul dropper 0,6 pct., og Singapores Strait Times-indeks falder 0,2 pct.

ASX-indekset i Sydney står til at lukke så godt som uændret.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+0,9
Topix+0,6
Hongkongs Hang Seng0,0
China Shanghai Composite0,0
China CSI 300
+0,1
Taiwan Taiex+0,8
Sydkoreas Kospi-0,6
Indiens BSE Sensex+0,2
Singapores STI-0,2
Sydney ASX 2000,0

.\\˙ MarketWire