Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Nervøsitet og kursfald over hele linjen

13/9 06:32

De asiatiske aktier falder over en bred kam onsdag, og afspejler tirsdagens kursfald på Wall Street, mens investorerne forbereder sig på dagens vigtige amerikanske inflationsdata.

Og nervøsiteten breder sig ikke mindst på grund af de stigende oliepriser, der skaber angst for vedvarende prispres, hvilket komplicerede renteudsigterne.

- I USA blev de højteknologiske aktier solgt på baggrund af stigende bekymring over inflationen, efter at oliepriserne er steget, siger analytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo til AFP.

Såvel Amazon.com som Googles moderselskab Alphabet fik et hak i tuden tirsdag, hvor også Apple droppede trods lanceringen af en ny iPhone-serie.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,3 pct.

Samtidig indikerer de amerikanske aktiefutures kursfald på 0,1-0,2 pct. i de tre dominerende amerikanske aktieindeks, når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo indtager investorerne en afventende holdning op til de vigtige amerikanske forbrugerinflationsdata, som ventes at påvirke Federal Reserves kommende rentebeslutning, der traditionelt har en stor effekt på den japanske yen og dermed de store japanske eksportørers indtjening.

Blandt de større aktier i Tokyo falder halvleder-relaterede aktier som Tokyo Electron og Advantest henholdsvis 0,2 pct. og 0,8 pct., og også Softbank Group er med på glidebanen med et tab på 0,3 pct.

Nikkei 225-indekset falder 0,3 pct., og Topix-indekset viger 0,2 pct.

Den negative stemning slår også igennem hos de kinesiske investorer.

Shanghai Composite falder 0,8 pct., og CSI 300 dropper 0,9 pct., men Hongkongs Hang Seng-indeks begrænser kursfaldet til 02 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
-0,3
Topix-0,2
Hongkongs Hang Seng-0,2
China Shanghai Composite-0,8
China CSI 300
-0,9
Taiwan Taiex-0,1
Sydkoreas Kospi-0,1
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,1
Sydney ASX 200-0,8

.\\˙ MarketWire