Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apples nye iPhone får samme strømstik som andre nye telefoner

13/9 06:34

Den nye iPhone 15 kommer til at blive opladet via et USB-C-kabel lige som andre nyere telefoner.

Det oplyser Apple på et pressemøde tirsdag aften dansk tid.

- USB-C er blevet en universelt accepteret standard, så vi bringer det til iPhone, siger en repræsentant fra Apple.

Dermed dropper Apple sit særlige lightning-stik, som alle iPhones lanceret efter 2012 har været udstyret med.

I oktober sidste år vedtog EU-Parlamentet, at alle mobiltelefoner fra efteråret 2024 skal kunne lades med et USB-C-kabel.

På pressemødet har Apple lanceret en række nye produkter herunder den nye iPhone 15, som kommer i fire varianter. Foruden standardmodellen kommer den i Plus, Pro og Pro Max.

Den billigste model, der blot hedder iPhone 15, har en startpris på 7799 kr. i Danmark. Den større iPhone Plus har en startpris på 8799 kr.

Torben Vognsen, chefredaktør på det digitale techmedie Input, var tilstede under Apples præsentation i hovedkvarteret i Californien.

Ikke meget under præsentationen overraskede ham, for det meste havde allerede spredt sig som rygter forinden, fortæller han.

Men han hæfter sig ved, at priserne på de dyreste Pro-modeller ikke er blevet højere. Faktisk er iPhone 15 Pro faldet i pris sammenlignet med iPhone 14 Pro.

- Apple sætter ikke rigtig priserne op. Det kunne de godt have valgt at gøre, og det var der også rygter om. Men de ved nok godt, at pengene ikke sidder så løst på folk i øjeblikket, siger Torben Vognsen.

De dyrere Pro-modeller vil få et cover lavet af titanium, der ifølge Apple skal bidrage til et lettere og tyndere design.

Derudover skifter Apple den knap, som kan sætte telefonen på lydløs, ud med en nye handlingsknap. Knappen kan stadig bruges til at slå lydløs tilstand til og fra, men man kan også bruge den til at aktivere andre ting på telefonen.

Det er kun Pro-modellerne, der får den nye handlingsknap.

Også kameraet og batterilevetiden har fået et nøk op, påpeger Torben Vognsen.

- Det er en generel forbedring hele vejen rundt især på de to Pro-modeller. Og de to almindelige modeller ligner meget Pro-modellerne fra sidste år, siger han.

IPhone 15 Pro kommer til at få en startpris på 9799 kr. i Danmark, mens Pro Max kan fås fra 11.799 kr.

Også en ny generation af Apple Watch er blevet præsenteret.

Her har Apple blandt andet løftet sløret for et nyt Apple Watch Ultra. Uret kommer blandt andet med den mest lysstærke skærm, som Apple nogensinde har designet.

Alle Apples produkter vil fremover kunne oplades med et USB-C-kabel. Derfor lancerer Apple også AirPods Pro 2 med mulighed for USB-C-opladning.

/ritzau/