Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbank: Den britiske centralbank kan hæve renten igen på trods af svaghedstegn i økonomi

13/9 09:58

Bank of England kan meget vel beslutte at hæve renten i Storbritannien for 15. gang i træk ved næste rentemøde. Også selv om den britiske økonomi er begyndt at vise svaghedstegn.

Det vurderer Kim Blindbæk, der er seniorøkonom i Sydbank.

Nye britiske nøgletal viser, at Storbritanniens BNP i juli faldt 0,5 pct. Analytikerne havde ventet en tilbagegang på 0,2 pct., mens væksten var på 0,2 pct. måneden før.

- Storbritannien har fået en svag start på årets tredje kvartal, og flere nøgletal har på det seneste vist svaghedstegn. Bank of England står i et stort dilemma. På den ene side risikerer centralbanken at hæve renten for meget og slå bunden ud af økonomien. Og på den anden side udgør inflationen stadig en udfordring for Bank of England, skriver Kim Blindbæk i en kommentar.

I juli blev inflationen opgjort til 6,8 pct., og selv om det tal er faldet siden slutningen af 2022, hvor inflationen toppede med 11,1 pct., så er der stadig lang vej igen til Bank of Englands inflationsmålsætning på 2 pct.

Udover en høj inflation er der også andre tal, der peger i retning af endnu en rentestigning, vurderer Kim Blindbæk. Lønstigningerne fortsætter og har ramt 7,8 pct. i forhold til samme periode sidste år.

- Det er de højeste lønstigninger siden 2001. Netop lønstigningerne er et argument for, at renten skal hæves yderligere, skriver Kim Blindbæk.

I Sydbank forventer man, at Bank of England vil hæve renten med 0,25 basispoint til 4,5 pct. ved næste rentemøde, på trods af at økonomien har vist svaghedstegn.

- Vi vurderer også, at Bank of England nu er meget tæt på at nå rentetoppen, skriver Kim Blindbæk.

Bank of England afholder rentemøde den 21. september.

.\\˙ MarketWire