Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Manchester United løber med Qualcomm som trøjesponspor

13/9 11:47

Manchester United har indgået en kæmpe sponsoraftale med den amerikanske chipproducent Qualcomm Technologies, skriver Bloomberg News.

Aftalen gælder fra starten af sæsonen 2024/25, hvor Manchester United-spillerne, både herrer og damer, får Qualcomms Snapdragon brand på trøjen.

Værdien af aftalen er lige over 60 mio. pund, eller over en halv milliard kr. om året, oplyser en anonym kilde til Bloomberg.

For United er der ifølge kilden dermed tale om en stigning i forhold til de omkring 47 mio. pund, som den nuværende trøjesponsor, Teamviever, betaler.

Selv har Manchester United ikke ønsket at kommentere oplysningerne.

Den britiske storklub, der er noteret i USA, falder onsdag 0,3 pct. i det amerikanske formarked.

TEAMVIEWER

Teamviewer, der er på vej til at drosle ned for sit sponsorat af Manchester United fra næste sæson, stiger derimod 2,7 pct. på børsen i Frankfurt.

For Teamviewer, hvis oprindelige aftale løb til 2026, vægter sponsoratet da også tungt, og den annullerede aftale får direkte indtjeningseffekt næste år og i 2025.

Selskabet annoncerede onsdag, at Manchester Uniteds beslutning om at udnytte en option og hente ny trøjesponsor, vil øge driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, med 17,5 mio. euro, eller omkring 130 mio. kr., næste år, og med det dobbelte beløb, altså 35 mio. euro, året efter.

Teamviewer, der laver softwareløsninger til fjernstyring af mobile enheder og pc'ere, omsatte sidste år for 566 mio. euro og leverede et EBITDA-overskud på i underkanten af 200 mio. euro.

Det store sponsorat af Manchester United er tidligere blevet kritiseret af den aktivistiske investor Petrus Advisors for at være udtryk for dårlig dømmekraft.


.\\˙ MarketWire