Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Markedet trækker på skuldrene af amerikanske inflationstal

13/9 14:42

Inflationen i USA endte i august mere eller mindre som ventet, og det er da heller ikke noget, markederne reagerer voldsomt på onsdag eftermiddag.

Forbrugerpriserne steg i august med 3,7 pct. sammenlignet med samme periode året forinden, hvilket var en spids højere end den stigning på 3,6 pct., som analytikerne på forhånd havde ventet. Kerneinflationen - som renser forbrugerprisstigningerne for energi og fødevarer - endte på 4,3 pct. i august, hvilket var præcist som ventet af analytikerne.

Det danske C25-indeks ligger godt 5 minutter efter tallenes offentliggørelse til et fald på 0,7 pct. mod et fald på 0,8 pct. ved offentliggørelsen.

I USA stiger futuren for det brede S&P 500-indeks marginalt til 4514 fra 4511, mens renten på den toneangivende tiårige statsobligation falder med et enkelt basispoint til 4,29 pct.

- Inflationen stiger og også mere end ventet. Men vi skal huske på, at niveauerne danser rundt tættere på det, man gerne vil have mod de 2 pct. Til sammenligning var inflationen sidste år på mere end 8 pct. gennem otte lange måneder. Og omvendt falder kerneinflationen, som i højere grad er temperaturmåleren på efterspørgslen i økonomien. Den overrasker dog en anelse på opsiden, men den kryber altså videre ned, skriver Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

.\\˙ MarketWire