Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Lille lyspunkt i amerikansk inflationsrapport holder hånden under markederne

13/9 15:37

Reaktionen på de finansielle markeder er onsdag eftermiddag afdæmpet, til trods for at dagens imødesete inflationstal fra USA viste sig til den skuffende side.

Forbrugerpriserne steg fortsat i august, og med kun en uge til næste rentemøde i den amerikanske centralbank har markedet siddet på kanten af stolen forud for offentliggørelsen kl. 14.30.

Faktisk tikkede markederne en smule op, trods den værre end ventede inflation, og det kan skyldes, at underindekset "Shelter", der dækker over udgifter til bolig og som samlet udgør en tredjedel af det samlede inflationsindeks, steg med 0,3 pct. i august.

Det er den laveste stigning sidste starten af 2022.

- Det er stadig lidt højt, men det nærmere sig, og det spiller nok meget ind. Det er derfor, jeg tror, at dagen tal ikke flytter det helt store, siger Søren Kristensen, der er cheføkonom hos Sydbank, til MarketWire og fortsætter:

- Man kunne godt frygte, når man har en højere kerneinflation, at det ville ændre forventningerne til næste uges rentemøde, men det gør det slet ikke.

Hos Sydbank er det fortsat forventningen, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har hævet renten for sidste gang i denne omgang.

Federal Reserve mødes i næste uge til sit todages rentemøde.

.\\˙ MarketWire