Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Novo Nordisk, Carlsberg og Mærsk

14/9 06:32

BØRSEN

DEN DANSKE KRONE SVÆKKES: NOVO KAN VÆRE FORKLARINGEN

Økonomerne skal til at indstille sig på en ny verden, hvor Novo Nordisk-aktien kan påvirke, om den danske krone styrkes eller svækkes. (Forside, side 14)

INVESTORER KØBER AMERIKANSKE AKTIER OG SMIDER KINESISKE

Globale kapitalforvaltere tror mere og mere på især amerikanske aktier og forventer, at den globale økonomi undgår den frygtede recession. (Side 2)

VENTUREMARKEDET REJSER 4,6 MIA. PÅ HALVT ÅR

Venturemarkedet vender stærkt tilbage efter et svært 2022 – men høje renter skaber fortsat hårde betingelser. (Side 4)

EU-FORMAND LOVER HJÆLP PÅ VEJ TIL PRESSET VINDINDUSTRI

Von der Leyen lover ny støttepakke til Europas pressede vindindustri, men har kun ni måneder til næste EU-valg. (Side 15)

EFTER BRUD MED B&O JAGTER ICEPOWER SALG PÅ 1 MIA. KR.

Virksomheden Icepower levede en stille tilværelse med Bang & Olufsen som ejer. Men siden skilsmissen har selskabet fået fart på. Icepower har netop offentliggjort regnskab for 2022/ 23, og det afslører et netttooverskud på 30 mio. kr. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE BANKKUNDER KAN GLÆDE SIG OVER USA-INFLATIONSNYT

De amerikanske forbrugerpriser steg i august for anden måned i træk. Økonomer manede til ro efter den seneste stigning, fordi den lille stigning passede med markedets forventninger. Det kan få betydning for renterne. (Side 9)

YOUSEE SKRUER PRISEN MARKANT OP TV-PAKKERNE

Det kommer til at koste op til 600 kroner mere om året at se tv hos landets største udbyder, der også skruer op for prisen på fastnettelefoni. (Side 2)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

REDERIER KALDER PÅ STATSSTØTTE I KLIMAKAMPEN

Der produceres ikke nok alternative brændstoffer til, at shippingindustrien kan sejle bæredygtigt. Derfor efterlyser rederierne statsstøtte til den grønne omstilling. Mærsk præsenterer torsdag verdens første klimavenlige metanol-containerskib. (Forside, side 6-7)

FLERE DANSKERE STÅR UDEN JOB

I august var 85.500 danskere ledige. Det svarer til en ledighedsprocent på 2,9 pct. af arbejdsstyrken, viser nye tal. (Side 2)

CARLSBERG PÅ OPKØB – MEN IKKE I KINA

Den nykronede Carlsberg-topchef, Jacob Aarup-Andersen, flekser Carlsbergs finansielle muskler. Men der bliver ikke jagtet opkøb for opkøbenes skyld. (Side 8)

NOVOS EGEN FABRIKSBYGGER MÅ SIGE NEJ TIL PRESTIGEPROJEKTER

Novo Nordisk vokser så hurtigt og behovet for mere produktionskapacitet så stor, at selskabets datterselskab ingeniørkoncernen NNE, ikke kan klare selskabets nye byggerier. Det betyder, at NNE næppe kommer til at stå for Novo Nordisks gigantiske byggeri i Odense. (Side 10-11)

.\\˙ MarketWire