Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Accelererende positiv stemning men kinesiske investorer halter

14/9 06:32

Efter en tøvende start på torsdagen handel, er de asiatiske aktieinvestorer kommet op i omdrejninger, og kun de kinesiske investorer bliver efterladt tomhændede.

Stigninger på Wall Street onsdag og vigende T-bondrenter, trods en fortsat relativ høj inflationsrate, giver anledning til en generel positiv stemning i de asiatiske markeder torsdag morgen.

- Jeg tror, at markedet stort set har været forberedt på et opsving i inflationen i betragtning af de hurtigt stigende globale energipriser, siger chefanalytiker Glenn Yin fra Aetos Capital Group i Melbourne ifølge Reuters.

De amerikanske aktiefutures støtter også den overordnede stemning med indikationer af stigninger i de tre dominerende amerikanske aktieindeks på 0,2-0,4 pct. i New York senere på dagen.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,4 pct.

I Tokyo retter investorerne fokus mod, om det toneangivende Nikkei-indeks kan bryde ud af det hidtidige handelsinterval på baggrund af den afsmittende effekt af stigningen i de amerikanske tech-aktier.

- Nikkei starter på et solidt grundlag, efter at investorerne købte højteknologiske aktier i New York. Markedets fokus nu er, om Nikkei kan fortsætte sit momentum og udvide stigningerne efter den tidlige handel, lyder det fra Monex i Tokyo ifølge AFP.

Tokyo Electron, der laver værktøjer til halvlederproduktion, stiger 2,2 pct. og halvledertestproducenten Advantest øger 1,5 pct.

Nikkei 225-indekset stiger 1,1 pct., og Topix-indekset øger 0,7 pct.

De kinesiske markeder er i modsætning til de øvrige asiatiske markeder småsure.

Shanghai Composite viger 0,1 pct., CSI 300 falder 0,2 pct, og Hang Seng-indekset i Hongkong dropper 0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,1
Topix+0,7
Hongkongs Hang Seng-0,3
China Shanghai Composite-0,1
China CSI 300
-0,2
Taiwan Taiex+1,0
Sydkoreas Kospi+0,8
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI+0,5
Sydney ASX 200+0,5

.\\˙ MarketWire