Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bilproducenter falder efter kinesisk kritik af EU's undersøgelse af subsidiering

14/9 10:47

Kina advarer om, at EU's undersøgelse af kinesiske subsidier til elbiler vil have en negativ indvirkning på handelsforbindelserne og beskylder i samme åndedrag EU for "nøgen protektionisme".

Det skriver Reuters.

Efter at de europæiske bilaktier onsdag reagerede positivt på EU-undersøgelsen, så er modsvaret fra kineserne torsdag med til at sende aktierne retur. I Tyskland falder aktierne i BMW, Porsche, Volkswagen og Mercedes-Benz med mellem 1,6 og 2,3 pct.

EU annoncerede onsdag en undersøgelse af de kinesiske subsidier, hvilket kan føre til, at EU lægger told på biler, hvis kinesiske leverandører underbyder europæiske konkurrenter subsidieret af den kinesiske stat.

Ifølge en udtalelse fra det kinesiske handelsministerium tror man fra kinesisk side, at EU's foreslåede undersøgelser er en foranstaltning for at beskytte egen industri, og at det vil "have en negativ indvirkning på Kina-EU økonomiske og handelsmæssige forbindelser".

Det vurderes ifølge Reuters endvidere, at undersøgelsen var "nøgen protektionistisk adfærd, der alvorligt vil forstyrre og forvrænge den globale bilindustriens forsyningskæde, inklusive EU".

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, informerede om undersøgelsen i en tale i Europa-Parlamentet onsdag og sagde, at det globale marked er oversvømmet med billige kinesiske biler.

- Deres pris holdes kunstigt lav af store statstilskud. Det forvrænger vores marked. Og da vi ikke accepterer denne forvrængning inde fra på vores marked, så accepterer vi heller ikke dette udefra, sagde Ursula von der Leyen i sin årlige tale til Europa-Parlamentet.

I Hongkong faldt elbilselskabet BYD torsdag 1,2 pct., og Nio med 0,9 pct., mens Xpeng klarede frisag og steg 0,4 pct.

.\\˙ MarketWire