Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Euro svækkes og renterne falder oven på rentemelding fra ECB

14/9 14:36

Euro svækkes og renterne får et tryk nedad efter Den Europæiske Centralbank overraskende har hævet renten, men også signalerer, at det kan blive den sidste forhøjelse i denne omgang.

Herhjemme ligger den tiårige danske obligationsrente ved 14.30-tiden i 2,87 pct. mod omkring 2,92 pct. lige før rentemeddelelsen.

Euro er svækket til 1,0670 dollar fra omkring 1,0730 dollar lige inden rentemeddelelsen.

Den Europæiske Centralbank, ECB , hævede ellers lidt overraskende sin indlånsrente med 25 basispoint til 4,00 pct., hvilket umiddelbart burde understøtte euroen.

Men Den Europæiske Centralbank signalerer også i dagens meddelelse, at der er mulighed for, at renteforhøjelsen - den tiende på stribe - bliver den sidste.

- På grundlag af dets nuværende vurdering finder Styrelsesrådet, at ECB 's officielle renter nu ligger på et niveau, der - hvis det fastholdes i tilstrækkelig lang tid - vil yde et væsentligt bidrag til at sikre, at inflationen rettidigt vender tilbage til målet, skriver ECB i meddelelsen.

Banken understreger desuden, at den fortsat vil benytte en dataforankret tilgang, når det fastlægger niveauet for og varigheden for de højere renter.

Herhjemme kommer Nationalbanken med sin rentemeddelelse klokken 17 i eftermiddag.

- Danmarks Nationalbank vil i eftermiddag følge trop og matche ECB’s rentestigning. Nationalbanken vil holde rentespændet til ECB uændret for at holde kronens faste kurs over for euroen, vurderer Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri.

.\\˙ MarketWire