Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nationalbanken følger ECB's eksempel: Hæver renten med 25 basispoint

14/9 17:05

Nationalbanken hæver renten med 25 basispoint og følger dermed i Den Europæiske Centralbanks, ECB's, fodspor.

Rentestigningen gælder for såvel foliorenten og renten på indskudsbeviser, der hæves til 3,60 pct., og for udlånsrenten, der stiger til 3,75 pct.

- Renteforhøjelsen sker som følge af, at Den Europæiske Centralbank, ECB, har forhøjet sin toneangivende pengepolitiske rente, renten på indlånsfaciliteten, med 0,25 pct.point. Dermed holdes det pengepolitiske rentespænd uændret, skriver Nationalbanken.

Tidligere torsdag annoncerede ECB en tilsvarende forhøjelse på 25 basispoint, således at den toneangivende indskudsrente i eurozonen nu er 4 pct.

Dermed er Nationalbankens toneangivende rente fortsat 40 basispoint lavere end renten i eurozonen.

- Nationalbanken har ikke haft behov for at intervenere i valutamarkedet siden i vinters. Og siden den seneste spændudvidelse har kronen da også handlet relativt langt fra de historiske interventionsniveauer. Det er således på ingen måde overraskende, at Nationalbanken følger ECB en til en, vurderer Palle Sørensen, cheføkonom i Nykredit, i en kommentar.


.\\˙ MarketWire