Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Indeks løftes efter fremgang i USA og vækst i kinesiske nøgletal

15/9 06:32

Der er plusser over hele linjen på de asiatiske markeder fredag morgen, hvor en positiv stemning på Wall Street torsdag aften smitter af på handlerne. Samtidig er der landet opløftende økonomiske data fra Kina, der viser en større end ventet vækst i både detailsalg og industriproduktion.

- Mens Eurozonen og Storbritannien ser nogle risici for stagflation, så begynder de asiatiske økonomier at vise fremgang efter opløftende økonomiske data og kommende rentenedskæringer, siger Charu Chanana, der er markedsstrateg hos Saxo Markets, ifølge Bloomberg News.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en fremgang på 0,9 pct. med få timers handel igen på et par af regionens børser.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 1,3 pct., og det samme gælder for Topix-indekset, der også hører til i Tokyo.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 1,6 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,2 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 1,3 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en fremgang på henholdsvis 0,3 pct. og 0,1 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 1,7 pct.

Torsdag aften lukkede de amerikanske indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - alle med plusser i niveauet 0,8-1,0 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
+1,3
Topix+1,3
Hongkongs Hang Seng+1,7
China Shanghai Composite+0,3
China CSI 300
+0,1
Taiwan Taiex+0,2
Sydkoreas Kospi+1,3
Indiens BSE Sensex+0,3
Singapores STI+1,0
Sydney ASX 200+1,6

Indeksværdi klokken 06.15.

.\\˙ MarketWire