Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Adobe overrasker med stærk indtjening - salgsprognose mere afdæmpet

15/9 06:35

Softwareselskabet Adobe vekslede en indledende stigning i torsdagens amerikanske eftermarked til et fald, efter at selskabet har afleveret et regnskab for tredje kvartal 2022/23.

Det var ellers bedre end ventet målt på indtjeningen, og samtidig ser prognosen for fjerde kvartal også bedre ud end ventet på netop indtjeningen.

Omsætningen er både for tredje kvartal og i prognosen for fjerde kvartal modsat helt som ventet. Og særligt salgsprognosen for fjerde kvartal skuffer muligvis investorerne lidt, fordi de havde håbet på mere grundet stor optimisme om området inden for kunstig intelligens, AI.

Det skriver Bloomberg News.

Adobe-aktien faldt 1,5 pct. til 544 dollar i eftermarkedet efter et fald på 0,3 pct. i torsdagens ordinære handel.

Kort efter regnskabet var Adobe ellers oppe med knap 1 pct.

Adobe leverede i tredje kvartal en omsætning på 4,89 mia. dollar, hvilket var stort set helt som ventet blandt analytikerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med 4,87 mia. dollar.

Til gengæld var den justerede indtjening per aktie bedre end ventet, da den ramte 4,09 dollar mod konsensus om 3,98 dollar blandt analytikerne.

Og for fjerde kvartal venter Adobe en justeret indtjening per aktie på 4,10-4,15 dollar, mens analytikerne på forhånd havde regnet med 4,06 dollar.

Salgsprognosen for fjerde kvartal lyder på 4,98-5,03 mia. dollar, og her lå analytikerne ifølge Bloomberg News lige i midten inden regnskabet.

Introduktionen af AI-redskaber til Adobes softwareværktøjer medfører også prisstigninger, som analytikerne regner med hurtigt vil slå igennem i omsætningen.

Det kan være på blandt andet den baggrund, at prognosen for fjerde kvartals salg ses som en lille skuffelse i markedet.

.\\˙ MarketWire