Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens internationale avisuddrag med Arm, GM, Ford, Apple og Instacart

15/9 07:00

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

ARM-AKTIER STIGER 25 PCT. PÅ FØRSTE HANDELSDAG
Aktierne i Arm, der designer mikrochips, steg næsten 25 pct. på første handelsdag torsdag, og værdisætter selskabet til mere end 65 mia. dollar. Aktien åbnede i 56,10 dollar per aktie og lukkede i 63,59 dollar, hvilket var betydeligt over udbudsprisen på 51 dollar. Noteringen skæpper knap 5 mia. dollar i kassen hos moderselskabet Softbank. (ARM SHARES JUMP BY 25% ON FIRST DAY OF TRADING)

KINA ANGRIBER EU'S UNDERSØGELSE AF KINESISK ELBILSINDUSTRI

Den kinesiske regering er stærkt utilfredse med, at EU har igangsat en undersøgelse af statsstøtte i den kinesiske elbilsindustri og advarer, at det vil have en negativ effekt på forholdet. Kinas handelsminister lover at beskytte bilproducenternes rettigheder. (CHINA ATTACKS EU'S "NAKED PROTECTIONIST ACT" ON ELECTRIC CARS)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

STREJKER RAMMER GM, FORDS OG STELLANTIS' FABRIKKER
Der er udbrudt strejke på flere fabrikker tilhørende GM, Ford og Stellantis i delstaterne Missouri, Ohio og Michigan. 12.700 ansatte fra fagforeningen United Auto Workers Union har natten til fredag nedlagt arbejdet længere tids forhandling om en ny overenskomst til i alt 146.000 ansatte. (UAW STRIKES AT PLANTS OWNED BY GM, FORD, STELLANTIS)

APPLE SATSER PÅ TELESELSKABER FOR AT UNDGÅ FALD I IPHONE-SALGET

Hvis Apple skal komme ud af den seneste salgsnedgang, er iPhone-producenten afhængig af, at de store teleselskaber som AT&T, T-Mobile og Verizon vil blive ved med at tilbyde nye iPhones til kunder, der bytter deres gamle telefon og skifter til et dyrere abonnement. (APPLE COUNTS ON WIRELESS CARRIERS TIL AVOID AN IPHONE SLUMP)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM)

INSTACART HANDLEDE OM LEVERING AF DAGLIGVARER - MEN IKKE LÆNGERE.

Mens selskabet forbereder sig på at blive børsnoteret i næste uge, viser dagligvareleveringsselskabet Instacart, at en hemmelighed for at tjene penge som et gig-økonomi-selskab er at blive et reklameselskab. (INSTACART WAS ALL ABOUT GROCERY DELIVERY. NO LONGER.)

THE TIMES ( WWW.THETIMES.CO.UK )

SKATTEYDER RAMT AF STARLING BANKS COVID-LÅN

Næsten halvdelen af de 1,6 mia. pund i statsstøttede pandemilån leveret af Starling Bank er enten forsinket eller er reelt blevet afskrevet, viser officielle tal. En analyse af 1,41 milliarder pund i bounceback-lån udstedt af Starling viser, at mindst 761 mio. pund er i restance, misligholdt eller allerede er blevet krævet tilbage fra regeringen. (TAXPAYER HIT BY STARLING’S COVID LOANS)

SOUTH CHINA MORNING POST (WWW.SCMP.COM)

MOODY'S NEDREVIDERER UDSIGTERNE FOR DEN KINESISKE EJENDOMSSEKTOR, FITCH TRIMMER BNP-PROGNOSEN

Moody's Investors Service har revideret sine udsigter for Kinas ejendomssektor fra "stabil" til "negativ" på trods af indførelsen af en række stimuleringsforanstaltninger fra Kinas tilsynsmyndigheder for at sætte skub i boligsalget og understøtte et svigtende ejendomsmarked. (MOODY’S DOWNGRADES CHINA PROPERTY SECTOR OUTLOOK, FITCH TRIMS GDP FORECAST)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO)

HELGE LUND UDELUKKER SIG SELV SOM ADMINISTRERENDE DIREKTØR I BP EFTER BERNARD LOONEYS BRATTE AFGANG

Nordmanden Helge Lund kommer ikke på tale som ny administrerende direktør for den britiske oliegigant BP. Det stod klart torsdag, da selskabet bekræftede, at Lund i en række krisemøder med investorer og aktionærer har sagt, at han fortsætter som formand. (HELGE LUND UTELUKKER SEG SELV SOM KONSERNSJEF I BP ETTER BERNARD LOONEYS BRÅ AVGANG)

.\\˙ MarketWire