Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fredagens danske avisuddrag med Mærsk, Danish Crown og Jyske Bank

15/9 07:09

BØRSEN

MANGEL PÅ BRÆNDSTOF KAN SPOLERE MÆRSKS GRØNNE PLAN

Mærsk skal bruge flere millioner ton grøn brændstof, hvis selskabet skal leve op til sine grønne ambitioner, men flere produktionsanlæg er forsinkede. Samtidig er Mærsk ikke kun oppe mod konkurrenterne inden for containershipping i jagten på grønt brændstof. Alle verdens virksomheder arbejder mod bæredygtig produktion, så der er hård kamp om at sikre sig nok råmateriale til at producere den grønne energi. (Side 6)

SØSTRENE GRENE VIL UDVIDE FOR OVER 500 MIO. KR. PÅ TRE ÅR

På trods af turbulente år for detailmarkedet, kan Søstrene Grene stille sig tilfredse med et rekordsalg i det skæve regnskabsår 2022/2023. Søstrene Grene har omkring 270 butikker i 16 lande, og i løbet af de kommende år vil selskabet åbne 150 butikker yderligere. (Side 18)

JYSK SLÅR MILLIARDREKORD TRODS FÆRRE SOLGTE VARER

Jysk har meddelt, at selskabet i 2022/23 aldrig har solgt for mere, da koncernen i regnskabsåret omsatte for 38,5 mia. kr., en stigning på 6,3 pct. i forhold til året før. Trods fremgangen på toplinjen har året været fyldt med problemer, blandt andet har Jysk oplevet et fald i volumen af solgte varer. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

NEDTUREN FOR DANISH CROWN TAGER TIL I STYRKE

Den kriseramte slagterikoncern Danish Crown har kurs mod et usædvanligt lavt overskud. Dermed står det klart, at selskabets konkurrenceevne er endnu svagere end hidtil antaget. Jyllands-Posten har tidligere beskrevet, at Danish Crowns konkurrenceevne har været i frit fald siden begyndelsen af 2022, men i år har slagteriet nået det laveste niveau nogensinde. (Side 10)

DANSKE TECH-SUCCESER REJSER VÆK

69 pct. af nyere danske selskaber, som runder 1 mia. dollars i markedsværdi, er flyttet til udlandet. Det sætter en ny rapport fra Dansk Erhverv en tyk streg under. I undersøgelsen lød svarene fra iværksættere, at det først og fremmest handler om adgangen til den rette arbejdskraft og muligheden for at blive børsnoteret. (Side 13)

FORBRUGERVAGTHUND HIVER JYSKE BANK I RETTEN FOR AT OPKRÆVE NEGATIVE RENTER

Forbrugerombudsmanden er klar til at stævne Jyske Bank, som var den første bank, der opkrævede negative renter af privatkunder. Retssagen har været længe undervejs, og ifølge Morten Bruun Pedersen, cheføkonom, bør allerede afgjorte sager i det finansielle ankenævn genoptages, hvis Jyske Bank taber retssagen. (Side 4)

BERLINGSKE BUSINESS

MÆRSKS GRØNNE FABRIKKER SKAL FORSYNE FLERE KLIMABELASTENDE BRANCHER

Mærsk-familien er klar med en stor satsning på grønt brændstof. Et nyt dansk selskab – som Mærsk kommer til at eje sammen med familien bag den danske virksomhed – har fået betydelige summer til at opbygge et net af klimafabrikker over hele verden. (Forside, side 2, side 4-5)

DOMSTOL SKAL AFGØRE LOVLIGHED AF BANKERS NEGATIVE RENTER

Forbrugerombudsmanden har stævnet Jyske Bank for at opkræve negative renter på en række af bankens konti. De to parter er dybt uenige om, hvad der er op og ned, men sagens udfald kan få afgørende betydning for forbrugerne - også helt principielt. (Side 6-7)

ECB-CHEF VARSLER OPBLØDNING I BENHÅRD RENTEPOLITIK

ECB har besluttet at sætte indlånsrenten op med 0,25 pct., så den kommer op på 4 pct. Dermed fortsætter ECB den tur med rentestigninger, som begyndte tilbage i juli 2022. Det store spørgsmål er, om ECB er færdig med at hæve renten, og på den front mener flere økonomer, at det kan være slut, selv om intet er sikkert. (Side 11)

.\\˙ MarketWire