Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investeringsøkonom: Sydbank-opjustering kan varsle en bølge af bankopjusteringer

15/9 09:13

Sydbank har netop løftet forventningerne til 2023 for tredje gang i år, og dermed kan banken meget vel have taget hul på endnu en bølge af opjusteringer for banksektoren.

Det mener Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

- Der kan meget vel komme endnu en bølge af opjusteringer, skriver økonomen i en kommentar.

Han kalder Sydbank "frontrunner", og det skyldes to årsager: Banken har stor udlånsvækst og samtidig et stort indlånsoverskud.

- Investorerne er forbeholdne. De frygter, at opjusteringerne er ved at ebbe ud, og at indtjeningen hurtigt falder igen. Det tror jeg ikke, konstaterer Per Hansen.

Forventningerne er fredag opjusteret til et resultat efter skat i intervallet 2900-3200 mio. kr. fra tidligere ventet 2600-2900 mio. kr. Sydbank pointerer i den forbindelse, at bankens tredje kvartal indtil nu har været kendetegnet ved en fortsat stigning i basisindtjeningen som følge af stigende renter.

Opjusteringen er den tredje fra Sydbank i år, efter at banken tidligere har meldt om opjusteringer i midten af marts og juni.

- Ved den seneste Sydbank-opjustering kom der ikke nogen kursstigning. Det skyldes, at konsensus fra analytikere tog udgangspunkt i, at der kunne komme endnu en opjustering, mener Per Hansen.

Sydbank-aktien stiger fredag 2 pct. til 345,40 kr.

.\\˙ MarketWire