Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chemometec får sat kursmål markant ned af Danske Bank - fastholder "køb"

15/9 11:02

Danske Bank holder fast i sin købsanbefaling af Chemometec, men skærer sit kursmål til 550 kr. fra 800 kr. oven på årsregnskabet onsdag aften.

Fokus blandt investorerne var på Chemometecs forventninger til 2023/24, der skuffede. Selskabet, der producerer celletællere til brug i blandt andet medicinalindustrien, landbruget og bryggerierne, varslede en negativ salgsvækst på 2-10 pct. og en EBITDA på omkring 50 pct.

Danske Bank ventede til sammenligning en vækst på 11 pct. og en EBITDA-margin på 56 pct.

- Selv om guidance ligger under vores estimater, opfordrer vi investorerne til at at fokusere på den langsigtede underliggende vækst i CGT-markedet (celle- og genterapimarkedet, red.), skriver Danske Bank i en kommentar.

Chemometec stiger fredag 5,1 pct. til 375,80 kr. efter et fald på 4,4 pct. torsdag, hvor prognosen for 2023/24 skabte voldsom bølgegang på aktiemarkedet. En overgang torsdag lå Chemometec således næsten 20 pct. lavere.

.\\˙ MarketWire