Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Sydbanks aktieanalysechef: Europæiske aktier afspejler ikke recession

15/9 12:08

Rentetoppen er måske nået i Europa, men europæiske aktier afspejler ikke recession, vurderer analytikerne hos Sydbank, der venter et lavt eller negativt afkast hen over det kommende år på de globale aktiemarkeder.

Aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen ser stadig et bedre afkastpotentiale i amerikanske aktier end i europæiske aktier og Emerging Markets-aktierne.

- Europæisk økonomi balancerer på kanten af recession, og alligevel er der behov for en (nok) sidste renteforhøjelse på grund af den genstridigt høje inflation, skriver han i en kommentar, efter at Den Europæiske Centralbank, ECB, torsdag hævede renten for tiende rentemøde i træk.

Torsdagens renteforhøjelse på 25 basispoint løftede styrerenten i eurozonen til 4,0 pct.

- ECB indikerer nu ret tydeligt, at dette formentlig er den sidste renteforhøjelse i denne omgang - og understreger samtidig, at inflationsudviklingen bliver retningsgivende for, hvornår renten kan sænkes igen, pointerer Jacob Pedersen.

Det vil intensivere spekulationerne om, hvornår rentenedsættelserne så kommer, selv om selvsamme spekulationer egentlig har været i gang hos de dopinghungrende aktieinvestorer lige siden renteforhøjelserne startede i sommeren 2022, tilføjer han.

- Men ECB's aktuelle inflationsforventninger og kommentarer efterlader indtryk af, at de første rentenedsættelser bestemt ikke lurer lige om hjørnet.

Det store spørgsmål er, hvad konsekvenserne af inflationsbekæmpelsen bliver for økonomien - og dermed også for stemningen på aktiemarkedet.

En bare halvhård recession, mener Sydbank-analysechefen, er "slet ikke er afspejlet i de europæiske aktiekurser".

- Prisfastsættelsen er stadig lige omkring de seneste tyve års delvist dopingopskruede niveau, og dermed ikke billig - men dog billigere end i USA, skriver Jacob Pedersen.

Han noterer sig også, at de europæiske aktier stadig handler omkring samme niveau som før Ruslands invasion af Ukraine, og altså i den forstand slet ikke har korrigeret for hverken de nu åbenlyse sikkerhedspolitiske udfordringer og energipolitiske udfordringer eller korrigeret for, at lavrentelykkepillerne er fortid.

Den svage økonomiske udvikling i Kina hjælper ikke europæisk økonomi, noterer analysechefen, som vurderer, at markedsforventningerne om en indtjeningsvækst på ca. 7 pct. i 2024 "simpelthen er for optimistiske".

- Vi forudser en tiltagende tendens til indtjeningsskuffelser, der vil være betydeligt mere udbredte i Europa end i USA, hvor økonomien er mere robust, og hvor aktieindekset er mindre cyklisk.

- Indtjeningsskuffelserne vil periodevis lægge pres på aktiekurserne i Europa og holde afkastet i kort snor, og udsigterne taler til fordel for defensive aktier som blandt andet medicinalaktier og stabile forbrugsaktier, skriver Jacob Pedersen.

.\\˙ MarketWire