Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Årets største børsnotering ligger til at fortsætte opturen

15/9 12:17

Chipproducenten Arm Holdings fortsætter med et plus på 9,8 pct. sin himmelfart i fredagens formarked efter årets største børsnotering torsdag, der gav en gevinst til de heldige investorer på knap 25 pct.

Kursen i formarkedet er 69,85 dollar og dermed 37 pct. højere end noteringskursen på 51 dollar.

Den solide fremgang kommer dog ikke som den helt store overraskelse, da efterspørgslen har været enorm, hvilket blev tydeliggjort af, at udbudsprisen blev sat i toppen af intervallet på 47-51 dollar, og da aktieudbuddet ifølge rygter var overtegnet mere end ti gange.

Med en værdiansættelse efter torsdagens optur på mere end 65 mia. dollar er der også indbygget meget høje forventninger til chipdesigneren, der ifølge sit børsprospekt venter at nå en omsætning på cirka 3,7 mia. dollar i regnskabsåret 2024/25.

Det svarer til en pris på 18 gange omsætningen, hvilket er mere end stjernen inden for kunstig intelligens Nvidia, der "kun" handles til 14 gange den ventede omsætning i 2025. For Nvidia vil det også være tre gange den omsætning, der blev nået i det seneste regnskabsår.

Den britiske chipdesigner venter en omsætningsvækst på 11 pct. i indeværende regnskabsår, der slutter i marts, og en vækst i midten af tyverne målt i pct. det efterfølgende år.

Om Arm kan fastholde den meget høje værdiansættelse afhænger ifølge investeringschef Victoria Scholar fra Interactive Investor netop om, selskabet får succes med at udnytte kunstig intelligens og udvide til andre områder.

Arm designer mikrochips for en række halvlederproducenter, hvis processorer bliver brugt i stort set alle smartphones.

.\\˙ MarketWire