Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant og Vestas blev ugens højdespringere i C25

15/9 17:16

Det var et tæt løb mellem Demant og Vestas om at slutte som ugens mest stigende aktie i det danske eliteindeks, C25.

Men det endte med Demant helt i toppen med en ugestigning på 7,5 pct. - efterfulgt af Vestas med et plus på 7,2 pct.

Herefter var der et langt spring ned til de næste to, som var Danske Bank og Jyske Bank, der begge steg lidt over 3 pct. over ugen.

Til sammenligning steg C25-indekset i ugens løb med 1 pct.

Demant fik et godt rygstød allerede tidligt på ugen, da det kom frem, at det tyske finanshus Oddo BHF havde løftet anbefalingen af aktien til "outperform" fra "neutral".

Kursmålet blev samtidig løftet til 330 kr. fra 270 kr.

Med stigningen i løbet af ugen kom Demant med en slutkurs fredag på 312,30 kr. noget tættere på det nye kursmål.

Midt på ugen kom der også tal for markedsandele på en vigtig del af det amerikanske høreapparatmarked, og her kunne der noteres en lille fremgang for anden måned i træk til Demant.

Stigningen til Vestas kom efter positive meldinger fra formanden for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, som i en tale offentliggjorde planer om en vindenergipakke, der skal sætte mere fart på udbygningen og den grønne omstilling.

Vestas-aktien fik også en hjælpende hånd fra Deutsche Bank, som hævede anbefalingen af den til "køb" fra "hold" efter en hård periode for aktien.

- Efter vores mening giver kursfaldet i Vestas -aktien et attraktivt indgangspunkt forud for et vendepunkt for indtjeningsmarginen hos Vestas , der arbejder sig gennem den tabsgivende ordrebeholdning og forud for en tilstrømning af onshore-ordrer i USA, drevet af af Inflation Reduction Act, skrev Deutsche Bank.

.\\˙ MarketWire