Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Asien: Mat stemning på japansk lukkedag

18/9 06:32

De asiatiske aktieinvestorer starter ugen i en mat stemning op til de pengepolitiske møder i USA, Storbritannien og Japan onsdag, torsdag og fredag.

Især mødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve og den japanske centralbank, Bank of Japan, tiltrækker sig opmærksomhed i det asiatiske teater, da effekten af beslutningerne vi få direkte indflydelse på prissætningen på børserne.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,5 pct., mens markedet i Tokyo er lukket for en lokal helligdag.

De amerikanske aktiefutures indikerer stigninger i de tre dominerende amerikanske aktieindeks på 0,1-0,2 pct. i New York senere på dagen.

I Kina er det søgelyset rettet mod de kinesiske ejendomsudviklere, der er børsnoteret i Hongkong efter at politiet i det sydlige Kina har arresteret nogle medarbejdere i den problemramte China Evergrande Groups formueforvaltningsenhed.

Aktien i China Evergrande Group dykkede 25 pct. i Hongkong fra morgenstunden.

Problemerne kommer efter, at det kinesiske nationale finanstilsynsmyndighed fredag gav det nye statsejede Haigang Life Insurance grønt lys for en overtagelse af Evergrandes insolvente forsikringsdatterselskab, Evergrande Life Insurance.

Også den kinesiske skyggebank Zhongrong International Trust Co, der har stor eksponering mod de kinesiske ejendomsudviklere, er med til at øge frygten i markedet, efter meldinger i weekenden om, at selskabet ikke er i stand til at foretage betalinger på visse trustprodukter til tiden.

Hang Seng-indekset i Hongkong dropper 1,0 pct., mens Shanghai Composite stiger 0,1 pct., og CSI 300 øger 0,5 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225
Lukket
TopixLukket
Hongkongs Hang Seng-0,9
China Shanghai Composite+0,1
China CSI 300
+0,5
Taiwan Taiex-1,0
Sydkoreas Kospi-0,8
Indiens BSE Sensexn/a
Singapores STI-0,4
Sydney ASX 200-0,6

.\\˙ MarketWire