Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS køber færgeruter i Gibraltarstrædet i milliardhandel

18/9 06:35

DFDS har købt færgeoperatøren FRS Iberia/Maroc og har dermed udvidet sit rutenetværk i Middelhavet til også at omfatte Gibraltarstrædet.

Det oplyser DFDS i en meddelelse søndag.

FRS Iberia/Maroc driver tre færgeruter i Gibraltarstrædet mellem Spanien og Marokko.

Det opkøbte selskab har 750 ansatte, der har hidtil været en division af det tyske færgeselskab FRS, vil blive integreret i DFDS' færgedivision.

- Vi er meget glade for at udvide vores netværk til at omfatte et af Europas betydningsfulde færgemarkeder, som vi forventer vil vise vedblivende høj vækst understøttet af den igangværende nearshoring af forsyningskæder til Europa.

FRS Iberia/Maroc venter i 2023 en omsætning på 1,0-1,2 mia. kr., en EBITDA-margin på 18-20 pct. samt en EBIT-margin på 11-12 pct.

Transaktionen ventes at koste seks gange det opkøbte selskabs driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, i 2023. Baseret på den ventede driftsindtjening i 2023 vil DFDS betale i niveauet 1,08-1,44 mia. kr. for færgeoperatøren.

Købet vil blive finansieret gennem en kombination af lånefinansiering og brug af eksisterende likvide midler og ventes at øge DFDS' finansielle gearing med 0,1 gange EBITDA på proforma-basis, oplyser det danske selskab.

Opkøbet ventes ikke at påvirke DFDS' forventninger i 2023, da handlen først ventes gennemført i slutningen af i år. DFDS venter uændret et EBITDA-overskud på 4,8-5,2 mia. kr. og en omsætning på niveau 2022.

.\\˙ MarketWire