Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-facilitet i USA har angiveligt fået FDA-anmærkning

18/9 11:59

Novo Nordisk har haft de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, på besøg på sin facilitet i Clayton i USA, hvilket angiveligt skulle have udløst en form for anmærkning.

Ifølge kilder, som MarketWire har talt med, har finanshuset UBS i et notat gjort opmærksom på, at en FDA-inspektion på faciliteten er blevet efterfulgt af en såkaldt "FDA Form 483", som er en underretning til virksomhedens ledelse om problematiske forhold.

- Det er formentlig forklaringen på faldet i Novo-aktien, siger en af kilderne.

Novo Nordisk arbejder i øjeblikket ihærdigt på at få øget produktionen af vægttabsmidlet Wegowy, som bliver revet af hylderne på de få markeder, som medicinalkoncernen hidtil har begrænset lanceringen af midlet på.

Når FDA sender "FDA Form 483" om forhold, der giver anledning til bekymring, opfordres virksomhederne til at respondere skriftligt om sin handleplaner og herefter at korrigere forholdende uden ugrundet ophold.

Novo Nordisk falder 2,6 pct. til 649,30 kr., men blev en overgang handlet over 4 pct. lavere i 638,20 kr.

Hos Sydbank peger analytiker Søren Løntoft Hansen på, at kursreaktion kan hænge sammen med, at investorerne har udforkringerne med produktionen af Wegovy i frisk erindring.

Kontraktproducenten Catalent, der fylder Wegovy på penne, fik midlertidigt lukket sin fabrik i Belgien i december 2021 efter en inspektion fra de amerikanske myndigheder.

I forhold til FDA's brev til Novo, mener Søren Løntoft Hansen dog ikke, at man skal drage forhastede konklusioner.

- Det er mit indtryk, at det på ingen måde er ualmindeligt, at myndighederne kommer med anmærkninger, når de har været på besøg, siger Søren Løntoft Hansen.

Hos Novo ønsker man ikke at kommentere på rygterne om, at FDA har sendt et brev med anmærkninger.

- Fabrikken kører og leverer til markedet, lyder den korte kommentar fra Novo.

.\\˙ MarketWire