Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens aviser med DFDS, Danske Bank og SAS

19/9 06:32

BØRSEN

ØKONOMER: PLADS TIL LØNHOP I STÆRKE DANSKE VIRKSOMHEDER

Ansatte står til lønstigninger som følge af nye overenskomster. Men ifølge økonomer er produktiviteten vokset nok, til at lønnen kan stige yderligere i industrien uden at skade konkurrenceevnen – trods det største lønhop siden 2007. (Forside, side 6-7)

DFDS SÅ EN SJÆLDEN MULIGHED FOR OPKØB

DFDS oplever, at firmaer rykker produktion tættere på slutmarkedet i Europa. Derfor har koncernen købt et selskab med ruter i Gibraltarstrædet. (Side 4)

LAVESTE MÅLING I TI ÅR: BANKKUNDER ER UTILFREDSE

Kundetilfredsheden blandt bankernes kunder rammer laveste niveau siden 2013. Det skyldes højere priser, viser undersøgelse. Danske Bank scorer lavest. (Side 14)

POLARIS LUKKER FOND OG VIL KØBE OP I HØJERE TEMPO

Det har taget lang tid, men kapitalfonden Polaris' Flexible-fund har rejst lige knap 1 mia. kr. og fonden, der har investeret i to selskaber, er netop blevet lukket. Nu skal der skrues op for tempoet og investeringerne i minoritetsposter og stille ansvarlig lånekapital til rådighed for mellemstore virksomheder i Norden. (Side 16)

COUNTRY GARDEN I KINA VED AFGRUNDENS RAND

Kinas største private ejendomsudvikler, Country Garden, har voksende gæld og manglende indtægter og balancerer på konkursens rand. I sidste måned advarede koncernen selv om konkursrisiko, hvis der ikke hurtigt kommer styr på sammenhængen mellem indtægter og udgifter. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

EKSPERTER TVIVLER PÅ PÅSTAND OM FORSVUNDNE HVIDVASKDOKUMENTER I DANSKE BANK

Afgørende papirer i Danske Banks hvidvasksag er tilsyneladende bortkommet på mystisk vis. De skulle afdække topledelsens rolle i retssagen med store investorer, der kræver erstatning for kurstab. (Forside, side 4-5)

TILFREDSHED MED BANKER FALDER TIL LAVESTE I TI ÅR

Tilfredsheden blandt bankernes privatkunder er styrtdykket og nærmer sig det laveste niveau nogensinde. (Side 6)

AKTIER I GÆLDSTYNGET KINESISK EJENDOMSSELSKAB STYRTDYKKER

Verdens mest forgældede ejendomsudvikler, Evergrande Group, står i midten af en krise i den kinesiske ejendomssektor. Nu mærker selskabet investorernes reaktion på en ny melding fra politiet om "formodede kriminelle". (Side 9)

DANSK RAKETSELSKAB VIL SKABE RUMHISTORIE I NORDSØEN

I vandet ud for Esbjerg kan der blive skabt et helt nyt iværksætter-eventyr. Med store virksomheder i ryggen ønsker danske Eurospaceport, at Danmark skal nå rummet med raketopsendelser. Og ambitionerne er større endnu. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SAS GIVER KØB PÅ SINE GRØNNE AMBITIONER OG FLYVER VIDERE MED FLERE GAMLE FLY

Det skandinaviske flyselskab SAS vil være blandt de grønneste i hele verden. Alligevel har selskabet udskudt salget af en stribe aldrende fly samt lejet endnu flere af slagsen, der sviner markant mere end nyere fly. (Forside, side 12)

NYKREDIT LUKKER FOR NYE LÅN TIL FOSSILE SELSKABER

Det vil fremover ikke være muligt at låne penge i Nykredit til aktiviteter, der bidrager til produktion af fossile brændsler. (Side 2)

ARBEJDERNES LANDSBANK OPJUSTERER

Arbejdernes Landsbank opjusterer forventningerne til 2023 og står til at lande det klart bedste resultat nogensinde. Koncernen, der også tæller Vestjysk Bank, forventer et overskud før skat på 2,4-2,6 mia. kr. i 2023. (Side 2)

ATP-PENGETANK LUKKER MILLIARDÆRER IND

ATP's kapitalfondsarm er begyndt at tage eksterne investorer ind. Nye oplysninger afslører identiteten på nogle af dem. (Side 8)

NYE TAL: LAVESTE STIGNING I LØNNEN SIDEN FINANSKRISEN

Danskerne har reelt fået færre penge mellem hænderne, viser nye tal fra Danmarks Statistik. (Side 10-11)

KINA FÅR SVÆRT VED AT NÅ SIT '23-VÆKSTMÅL

Kina havde en række pæne nøgletal i august. Alligevel stiger bekymringen blandt analytikerne for, om landet kan nå sit vækstmål på 5 pct. for i år. Beijing afviser sortsynet. (Side 13)

.\\˙ MarketWire