Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank ser stadig stort potentiale i Coloplast efter islandsk opkøb

19/9 10:23

Coloplast får sænket sit kursmål til 935 kr. fra 1030 kr. af Danske Bank, der henviser til højere vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger og et større antal aktier efter det knap 9 mia. kr. store opkøb af det islandske sårplejeselskab Kerecis.

Det fremgår af et analysenotat fra Danske Bank, der hjalp Coloplast med at sælge nye aktier for at finansiere opkøbet og nu genoptager sin dækning med den positive anbefaling "køb".

I starten af juli offentliggjorde Coloplast opkøbet af Kerecis, der blev finansieret via et aktiesalg med et bruttoprovenu på 9,2 mia. kr.

Opkøbet er Coloplasts tredje store på tre år, påpeger Danske Bank, der ser Kerecis hjælpe med at løfte marginerne på mellemlang sigt.

Danske Bank ser Kerecis som en ny vækstmotor, der ventes at øge koncernens salg med estimeret 4 pct. i 2023/24, og samtidig er opkøbet med til at løfte Danske Banks estimat for den organiske vækst med 0,9-1,0 pct.point til over 9 pct. i regnskabsårene 2024/25 og 2025/26.

Det kræver dog, at Kerecis fordobler sin andel af det biologiske sårplejemarked til 10 pct. i 2025/26. Generelt ser Danske Bank Coloplasts prognose for Kerecis, som lidt for konservativ.

På kort sigt vil fokus være på regnskabet for 2022/23, der leveres 9. november, hvor opmærksomheden især vil blive rettet mod prognosen for det nye regnskabsår.

Her ser Danske Bank mulighed for en positiv overraskelse for prognosen for den organiske vækst, hvor finanshuset venter 8,8 pct. mod konsensus på 8 pct.

Coloplast-aktien ligger tirsdag formiddag med et fald på 1,9 pct. i 758,20 kr. i bunden af C25-indekset.

.\\˙ MarketWire