Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Goldman Sachs: Yderligere olieprisstigninger kan ramme risikovilligheden

19/9 11:49

Oliepriserne stiger kraftigt for tiden, hvor den nordeuropæiske referenceolie, Brent, igen med hastige skridt nærmer sig en pris på 100 dollar per tønde.

Men yderligere løft i oliepriserne kan meget vel gå hen at blive en hæmsko for risikovilligheden på de finansielle markeder generelt, lyder vurderingen fra Goldman Sachs ifølge Bloomberg News.

Yderligere olieprisstigninger kan nemlig skubbe ekstra til inflationspresset frem mod årets udgang, hvilket kan presse den globale vækst, lyder det fra Goldman Sachs' strateger, refererer nyhedsbureauet.

Ifølge storbanken er vækstoptimismen på de finansielle markeder allerede meget høj, og det er derfor også usandsynligt, at den vil blive løftet yderligere.

Goldman Sachs peger desuden på, at handlen med optionskontrakter lige nu peger på en 45 pct. sandsynlighed for, at Brent-olien vil forblive over 90 dollar per tønde frem til i hvert fald januar næste år.

Banken vurderer dog også, at Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) og dens allierede - kendt som Opec+ - formentlig ikke vil forfølge priser på over 100 dollar per tønde.

Det er nemlig blandt andet ganske kraftige produktionsnedskæringer fra lande i Opec+ - og særligt Saudi-Arabien - der har været med til at skubbe priserne på det sorte guld i vejret.

Prisen for Brent-olien er gået i vejret med samlet godt 13 pct. over de seneste tre uger, og det har fået topchefen for den amerikanske oliekæmpe Chevron, Mike Wirth, til at spå, priserne formentlig snart vil nå 100 dollar per tønde på grund af begrænsede forsyninger som følge af produktionsnedskæringerne.

Tirsdag stiger prisen for en tønde Brent-olie til levering i november med 0,7 pct. til 95,08 dollar.

.\\˙ MarketWire