Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aviser med Mærsk, Danske Bank og Vestas

20/9 06:32

BØRSEN

MÆRSK OG CMA CGM VIL SAMMEN UDVIKLE GRØNT BRÆNDSTOF

Rederi- og logistikgiganten Mærsk indgår samarbejde med en af koncernens største konkurrenter, det franske containerrederi CMA CGM, om udvikling af fremtidens grønne brændstoffer.(Side 2)

AXCEL KØBER TO DANSKE SELSKABER

Den danske kapitalfond Axcel laver sit første danske opkøb i år og slår to virksomheder sammen i en handel, der forgylder ejerne. (Side 4)

RENTER GØR MYNDIGHEDER BEKYMREDE FOR BANKERNE

Selv om kravene til bankerne er strammet markant siden finanskrisen, så er der kommet nye risici, påpeger internationale myndigheder. (Side 12-13)

KINESISK VÆKSTNEDTUR VIL VARE I ÅREVIS MEN ENDER NÆPPE MED KOLLAPS

Dårlige nøgletal i Kina er ikke et tegn på snarlig dyb krise. I stedet afspejler det grundlæggende problemer, som det vil tage årevis at løse, og som vil holde væksten lav længe. (Side 14)

TYSKLAND HAVNER I RECESSION I ÅR IFØLGE OECD

Tysk økonomi vil trække hele Europa ned i 2023, forudser OECD i ny prognose. I USA går det bedre end ventet. (Side 18)

RENTEMØDE I USA KAN BLIVE POSITIVT FOR FINANSMARKEDET

Rentemødet hos den amerikanske centralbank onsdag kan sætte retning på finansmarkederne, der håber på rentetop. (Side 22)

BERLINGSKE BUSINESS

DANMARK ER GÅET I STÅ SOM VINDMØLLELAND

261 dage gik der, før giganten Vestas fik årets første danske ordre på vindmøller. Ifølge industrien pilles der i øjeblikket flere møller ned, end der sættes op i Danmark – som er ramt af enorme udfordringer med at få gang i planer om vindkraft til lands og til vands. (Forside, side 4)

AMERIKANSK GÆLD HAR VOKSEVÆRK - OG DET KAN HURTIGT BLIVE VÆRRE

På trods af pæn vækst og fuld beskæftigelse brager underskud og statsgæld i vejret i USA – der nu skal navigere i et finanspolitisk farvand fuld af isbjerge. (Side 8)

FORSVUNDNE BANKDOKUMENTER KAN KASTE LYS OVER VIGTIGE SPØRGSMÅL

Hvidvaskekspert har svært ved at forstå, hvordan centrale dokumenter om Danske Banks hvidvasksag kan forsvinde. Selvom det præcise indhold af dokumenterne er ukendt for offentligheden, vil de potentielt kunne afklare vigtige spørgsmål i erstatningssagerne mod banken. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

REGERINGEN VIL STOPPE IVÆRKSÆTTERES FLUGT TIL UDLANDET

Regeringen er ved at lægge sidste hånd på et udspil, der skal få flere iværksættere til at blive i Danmark. Det sker på baggrund af en udvikling, som siden 2000 har betydet, at 64 pct. af danske opstartsvirksomheder er flyttet til udlandet. (Forside, side 6-7)

DANSKE SLAGTERIER ER HÅRDEST RAMT I BLODRØD NEDTUR

Produktionen på danske slagterier ventes i år at falde til det laveste niveau siden 1982. Antallet af svineslagtninger falder hurtigere i Danmark end i noget andet EU-land. (Side 8-9)

MENS ALT ANDET ER STEGET, KOLLAPSER PRISEN PÅ SOLCELLER

På trods af inflation er prisen på solceller styrtdykket i 2023 og er nu næsten historisk billige. Årsagen er, at den kinesiske produktionen er steget. (Side 10-11)

KAPITALFORVALTER VENDER BLIKKET MOD OBLIGATIONER

Lige nu er renterne på et niveau, hvor investorerne ifølge fondsforvalteren Pimco kan købe obligationer og få et attraktivt afkast, som konkurrerer med aktierne, uden den store risiko. (Side 13)

.\\˙ MarketWire