Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo-rival sagsøger forskellige klinikker for salg af falsk diabetesmiddel

20/9 07:46

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly har sagsøgt flere medicinske klinikker, blandingsapoteker og medicinske wellness-centre i USA for at få dem til at stoppe ulovlig markedsføring og salg af produkter, der ifølge selskabet "svigagtigt hævder" at være Eli Lillys diabetesmiddel Mounjaro (Tirzepatid).

- Lilly kan ikke validere sikkerheden eller effektiviteten af produkter, der hævder at indeholde Tirzepatid, som ikke er vores eget mærkevareprodukt. På grund af dette anlagde Lilly retssager for at beskytte patientsikkerheden og stoppe den ulovlige markedsføring og salg af ikke-FDA-godkendte sammensatte produkter, der svigagtigt hævdede at være Mounjaro (tirzepatid) af medicinske spas, wellness-centre og blandingsapoteker, skriver Eli Lilly i en meddelelse torsdag.

Novo Nordisk var også ude med riven over for samme typer af centre i juni, da selskabet sagsøgte dem for at sælge produkter, som de hævdede indeholder Semaglutid, som er den aktive bestanddel af fedmemidlet Wegovy.

- Novo Nordisk har indledt juridiske tiltag i USA imod visse medicinske spas - vægttabs- og wellness -klinikker - samt apoteker, der sælger tilpassede behandlinger, for at få dem til at stoppe med falsk reklame, krænkelse af varemærker og/eller ulovligt salg af ikke FDA-godkendte tilpassede produkter, som udgives for at indeholde Semaglutide, lød det i en meddelelse fra Novo Nordisk.

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, advarede tilbage i maj om sundhedsrisici forbundet med "uautoriserede" versioner af Wegovy. De berørt klinikker - i tilfældet med Novo - ligger i delstaterne New York, Florida, Tennessee og Texas.

.\\˙ MarketWire