Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Analytiker: Amerikansk godkendelse til Ambu løfter investorernes håb om indtjeningsvækst

20/9 12:03

Ambu har efter sin godkendelse af engangsendoskopet Ascope Colon af de amerikanske sundhedsmyndigheder lagt sig solidt i spidsen af det danske C25-indeks.

Kursplusset på 5,3 pct. til 79,78 kr. afspejler investorernes forventninger til væksten i Ambus indtjening længere ud i fremtiden.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, over for MarketWire.

Ambu har onsdag fået godkendt endoskopet Ascope Colon, der anvendes til koloskopier hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der i samme ombæring har godkendt processorenheden Abox 2.

Abox 2 er i forvejen godkendt i blandt andet EU og Japan, mens FDA's godkendelse af Ascope Colon er den første af sin slags.

Godkendelsen øger ifølge Søren Løntoft Hansen investorernes tro på en større indtjeningsvækst i divisionen Endoscopy Solutions, der er Ambus vækstben, i fremtiden. Med til historien hører det, at aktien i Ambu historisk har reageret kraftigt på både gode og dårlige nyheder.

- Ambu-aktien har været presset i år, og det er klart, at når der kommer negative nyheder, følger også en negativ kursreaktion - omvendt bliver positive nyheder taget ret godt imod blandt investorerne, siger senioranalytikeren.

De løftede forventninger er ikke til indtjeningen i de kommende år, men længere fremme, uddybes det.

Med godkendelsen åbner Ambu også døren for en del af markedet for koloskopier på 40 mio. procedurer om året, da Ascope Colon er designet til brug inden for 1,5 mio. procedurer af det samlede marked.

.\\˙ MarketWire