Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Novo Nordisk, Mærsk og Brdr. Hartmann

21/9 06:32

BØRSEN

INVESTORER: NOVO-AKTIEN TRUES AF TILBAGEFALD EFTER NYT PRISPRES

Et fornyet fokus på at sænke medicinpriserne i USA kan sende sundhedsaktier på slingrekurs. Novo Nordisk er udsat efter aktiens kursridt. (Forside, side 16-17)

KRISERAMT DANSK TØJBRAND MISTER SIN DIREKTØR

I sidste uge forlod to bestyrelsesmedlemmer Wood Wood, efter investor ikke ville komme med flere penge. Nu stopper direktør. (Side 2)

NATIONALBANKEN ØNSKER STRAM ØKONOMISK POLITIK

Der er et par gode nyheder i Nationalbankens nye prognose. Realindkomsten stiger og væksten bliver højere end ventet. Men der vil være en fortsat høj kerneinflation i de kommende år som følge af høje lønstigninger. Der er derfor behov for en stram økonomisk politik. (Side 8)

KLIMAMINISTER KLAR MED MILLIARDER TIL CO2-FANGST

Et bredt flertal har indgået en aftale om fangst af CO2. Det skal primært opbevares frem for at bruges til alternativt brændstof. (Side 14)

UDSIGT TIL FLERE FORHØJELSER AF INDLÅNSRENTER

Der vil med al sandsynlighed komme flere renteforhøjelser på indlån, lyder vurderingen fra eksperter. Det kan dog skade bankernes indtjening. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

LARS REBIEN: ALT TYDER PÅ, AT TOP-TOPSKATTEN VIL SKADE DANMARK

Tidligere topchef i Novo Nordisk og nuværende bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden og Novo Holdings mener, at regeringens foreslåede top-topskat er ren symbolpolitisk populisme, der kun kommer til at skade erhvervslivets konkurrenceevne. (Forside, side 10-11)

NATIONALBANKEN AFBLÆSER STORE PRISFALD PÅ BOLIGMARKEDET

I en ny prognose løfter Nationalbanken sløret for sine forventninger til prisudviklingen på boligmarkedet i de kommende år. Det ser noget lysere ud end i den seneste prognose fra marts. Samtidig kræver Nationalbanken en stram økonomisk politik på grund af det høje inflationspres. (Side 2)

FINANSTILSYNET KAN HJÆLPE DANSKE BANK MED AT FINDE FORSVUNDET MATERIALE

Danske Bank kan pludselig ikke finde centrale notater og rapporter om hvidvasksagen, som ellers er omtalt i bankens egen advokatundersøgelse af sagen. Men banken kan søge aktindsigt i dokumenterne hos Finanstilsynet, der muligvis har materialet liggende. (Side 4-5)

DANSK SPILGIGANT MÅ UNDSKYLDE EFTER AT HAVE GJORT SPILPRODUCENTER RASENDE

Den danskstiftede spilgigant, Unity, har lagt sig fladt ned efter at have forårsaget et raseri blandt spilproducenter verden over, som anvender Unitys teknologi som motor i deres spil. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ARBEJDE PÅ TVÆRS AF TIDSZONER RAMMER ANSATTES MENTALE HELBRED

I en globaliseret verden med arbejde på tværs af tidszoner udføres flere og flere opgaver på skæve tidspunkter, og det går ud over arbejdsmiljøet. Et omfattende studie fra Rockwool Fonden viser, at især kvinder under 45 år er pressede – og det fører til øget brug af antidepressiv medicin. (Forside, side 6)

USA’S CENTRALBANK HOLDER RENTEN I RO

Historisk stiger aktiemarkederne, når den amerikanske centralbank signalerer, at rentetoppen er nået. (Side 4)

THORNICO-KONCERNEN TAGER EMBALLAGEVIRKSOMHED AF BØRSEN

Thornico-koncernen ser for få fordele ved, at Brdr. Hartmann er børsnoteret – derfor vil den overtage selskabet 100 pct. (Side 12-13)

ANSATTE PÅ MÆRSKS HAVN I BRASILIEN DØMT FOR NARKOSMUGLING

Mærsk bekræfter endnu en sag om havnearbejdere, der har været involveret i narkosmugling. En ledende medarbejder blev sidste år idømt otte års fængsel. (Side 14-15)

STORINVESTOR VENTER LAVERE AFKAST PÅ AKTIER I ÅREVIS

Høje værdiansættelser, udsigt til lavere vækst og optimistiske indtjeningsforventninger betyder, at aktierne de næste fem år vil levere et afkast, som er lavere end normalt, spår kapitalforvalteren Robeco. (Side 16-17)

.\\˙ MarketWire